Wonen

Zo maak je een onderhoudsvriendelijke groene tuin

Zo maak je een onderhoudsvriendelijke groene tuin

Wat is er mooier en ontspannender dan een strakke, groene en onderhoudsvrije tuin? Nou, niet zo heel veel natuurlijk. De tuin is bij uitstek een plek om even lekker tot rust te komen. Maar dan moet je tuin er wel verzorgd en lekker groen uitzien. En natuurlijk niet te veel onderhoud nodig hebben, want een tuin die je geregeld moet onderhouden kost veel tijd. En dat wil je natuurlijk niet. Een tuin is vooral bedoeld om van te genieten en lekker in te kunnen relaxen. Maar hoe doe je dat? Hoe richt je een tuin in waar ontspanning het toverwoord is?

Zorg voor een goede kwaliteit kunstgras in de tuin in plaats van natuurlijk gras

Door kunstgrasmatten aan te leggen en zaadgras hiervoor te vervangen, zet je een enorme stap in de richting van een groene én onderhoudsarme tuin. Kunstgras van Top Kunstgras heeft namelijk enorm veel te bieden in vergelijking met zaaigras. Het belangrijkste kenmerk van deze kunstmatige grassoort is dat je aan onderhoud vrijwel geen tijd meer kwijt bent. Kunstgrasmatten van Top Kunstgras hoef je namelijk nooit te maaien, omdat de grassprieten niet groeien. Ook ben je af van het sproeien van het gras tijdens hete zomers en is het gedaan met bemesting en het verticuteren van je grasmat. Ongetwijfeld heb je wel eens graskanten van en gazon bijgeknipt. Ook van dit tijdrovende klusje ben je met kunstgrasmatten af. Verder blijft een kunstmatig gras natuurlijk het hele jaar door groen. Door de Uv-bestendige grassprieten kan deze grasvariant namelijk niet verkleuren door de zon.

Ideaal om zware voorwerpen en tuinmeubilair op te plaatsen

Het hele jaar door zwaar tuinmeubilair op kunstgras zetten tast de groenheid en structuur van dit gras niet aan. En dat is natuurlijk ideaal om tijd te besparen, want je hoeft jouw loungeset, tuintafel of – ook dat kan – het tuinspeelgoed van je kinderen niet meer van het gazon af te halen. Laat ze gewoon lekker alle maanden van het jaar buiten staan en geniet van de extra tijd die je hiermee bespaart!

De duurzaamheid van kunstgrasmatten is ook een mooi voordeel

Duurzamer gras dan namaakgras ga je nergens vinden. Over het algemeen genomen gaat en kunstgrasmat minstens 20 en – zeker bij de betere merken – tot wel meer dan 30 jaar mee zonder speciaal uit te voeren onderhoud. Koop je kunstgrasmatten, dan hoef je dus nooit gras bij te zaaien vanwege kale plekken en ben je decennialang van het onderhouden van je gazon af. Naast deze duurzaamheid is een kunstgrasmat ook duurzaam te noemen, omdat de materialen na jarenlang gebruik uiteindelijk gerecycled kunnen worden.

Kies voor een extra groene heg als aanvulling op het groene kunstgrasgazon

Een groene tuin creëer je ten slotte ook door gebruik te maken van en groen heg of haag rond je tuin. Ga wel voor een heg die weinig onderhoud nodig heeft en bladervast is. Er is qua heggen keuze genoeg, dus een perfecte groene heg die bij de rest van je tuin past, is vast snel gevonden!

Populaire posts

To Top