Tips

Zo kun je het beste je zwembad onderhouden

Zo kun je het beste je zwembad onderhouden

Wanneer je een opzetzwembad in je achtertuin hebt, kun je hem de hele zomer laten staan, mits je er goed voor zorgt. Daarom hebben we hier een aantal tips om je zwembad te onderhouden zodat je hier de hele zomer van kunt genieten.

Het zwembadfilter

Wanneer je je zwembad laat staan, is het essentieel om een filter een groot deel van de reiniging te laten doen. Het filter hoef je maar een keer per week schoon te maken, terwijl hij elk moment je zwembad schoon houdt. Er hopen namelijk wel kalkdeeltjes op in het filter. Hoeveel kalk er ophoopt, hangt van de hardheid van het water af. De aanbevolen hardheid van het water vind je terug in de handleiding van het zwembad.

Chemicaliën

Een juiste balans van chemicaliën zorgt voor schoon water. De juiste balans van chloor, waterhardheid en zuurtegraad zorgen ervoor dat je schoon en bacterie vrij kunt zwemmen.

– Zuurtegraad: De zuurtegraad zorgt ervoor dat chloor zijn werk kan doen. De zuurtegraad wordt aangegeven als pH-waarde en kun je testen met speciale teststrips. Chloor kun je toevoegen met chloortabletten.

– Vers water: Als resultaat van een chemische reactie tussen water en chloor zullen er nog wel andere stoffen in het water ophopen. Het is daarom belangrijk om elke week ongeveer drie tot vijf procent van het water te verversen.

– Afdekken: Wanneer je het zwembad niet gebruikt, kun je hem het beste afdekken om te voorkomen dat er onnodig vuil in het zwembad terecht komt.

In de winter laten staan

Ondanks dat het beter is om het zwembad in de winter op te ruimen, kun je er wel voor kiezen om hem te laten staan. Dan moet je echter wel twee maatregelen treffen. Allereerst moet je een waterdrijver gebruiken. Een waterdrijver neemt de druk van het water af wanneer dit bevriest en dus gaat uitzetten. Ten tweede is het belangrijk om het ijs niet kapot te slaan. Kapotgeslagen ijs kan vrij scherp zijn en het zwembad kan daardoor beschadigen.

Onderhoudsaccessoires kopen

Je kunt op Top1Toys.nl niet alleen je zwembad kopen, maar ook de accessoires die je nodig hebt voor het onderhoud van een zwembad en om extra plezier in je zwembad te beleven. Voor onderhoud kun je denken aan onder andere teststrips, chloor, een afdekzeil, reparatie setjes en zwembadfilters. Voor extra plezier zijn er bijvoorbeeld opblaasbaar speelgoed, duikbrillen en objecten om op te duiken, maar ook een glijbaan of een pomp om het zwembad op te blazen.

Populaire posts

To Top