Wonen

Vloerverwarming is jouw maatje de komende winter

Vloerverwarming is jouw maatje de komende winter

Er zijn allerlei verschillende soorten vloerverwarming die je in je huis kunt plaatsen om zo de koude wintermaanden door te komen. Vloerverwarming is een effectieve en efficiënte manier om jouw huis energiezuinig warm te houden tijdens koude dagen. Wil je graag vloerverwarming in je woning maar weet je niet welke soort vloerverwarming geschikt is in jouw situatie? Dan helpen wij je een handje verder! In deze blog leggen wij namelijk alle verschillende soorten vloerverwarming aan je uit zodat je zelf de juiste keuze kunt maken.

Droogbouwsysteem

Als eerste beginnen we met een droogbouwsysteem. Bij dit soort systeem is het belangrijk om een vlakke en stabiele ondergrond te hebben. Deze vloerverwarming wordt namelijk op een noppensysteem geplaatst. Het voordeel van het droogbouwsysteem is dat deze energiezuiniger is dan de natte variant. Je hoeft ook niet eerst te wachten totdat het cement in de vloer droog is geworden. Dit is erg tijdbesparend aangezien het drogen van cement wel tot 8 weken kan duren. Zo kan je direct gebruik magen van het vloerverwarmingssysteem.

Natbouwsysteem

In tegenstelling tot het droogbouwsysteem, wordt bij het natbouwsysteem de vloerverwarming wel in het cement geplaatst. Hierdoor moet het cement eerst drogen voordat je gebruik kan maken van de vloerverwarming. Natbouwsystemen zijn geschikter voor ondergronden die niet helemaal vlak en iets minder stabiel zijn.

Naast natbouw- en droogbouwsystemen zijn er nog meer soorten vloerverwarming. De twee meest verkochte soorten zijn elektrische en warm water systemen. Voor het leggen van een warm water systeem is het van belang dat de vloeren gefreesd worden, bij een elektrisch model is het mogelijk om een mat onder de vloeren te leggen.

Warm water systeem

Bij het warm water systeem wordt er gebruik gemaakt van warm water om de vloer te verwarmen. Het is mogelijk om hierbij gebruik te maken van zonne-energie als je gebruik maakt van een zonnecollector om het water mee op te warmen. Bij het aanschaffen van een warm water systeem is het mogelijk om je woning op te warmen met een netwerk van buizen onder de vloer. Een boiler pompt dan het warme water door het buizensysteem, net als hoe het werkt bij radiatoren!

Elektrisch model

Bij het elektrische model is het mogelijk om complete matten aan vloerverwarming aan te schaffen. Bij deze manier van vloerverwarming kan je de gehele centrale verwarming vervangen.  Je kan ervoor kiezen om elektrische vloerverwarming aan te schaffen waarbij de vloer door een geleidende kabel door koperen draad wordt verwarmd. Dit systeem is dan weer vergelijkbaar met het verwarmingselement is bijvoorbeeld een waterkoker of een tosti-apparaat.

Vlinderklep nodig?

Heb je nog een vlinderklep nodig voor een klusproject? Breng dan eens een bezoekje aan Ebora.nl!

Populaire posts

To Top