Wonen

Seizoen gericht je tafel decoreren!

Seizoen gericht je tafel decoreren!

Een prachtig gedekte tafel is een belangrijk stuk voor tijdens een gezellige avond met familie en vrienden. Het decoreren van je tafel kan echter nogal overweldigend zijn, vooral als je niet weet waar te beginnen. Daarom helpen wij jou in deze blog een eind op weg om de perfect gedecoreerde tafel te creëren per seizoen.

Welke decoratie stukken worden vaak gebruikt?

Vrijwel de meest gebruikte decoratiestukken zijn toch wel servetten, kaarsen, bloemen en vazen. Uiteraard kun je deze stukken echt helemaal naar het seizoen stijlen. Het hangt allemaal af van de kleuren, texturen en patronen die passen bij het betreffende seizoen.

Lente

In de lente draait alles om frisheid en het begin van het mooie weer. Bloemen zoals tulpen, narcissen en hyacinten zijn perfect voor deze tijd van het jaar. Je kunt ze in kleine vazen plaatsen wat een leuk effect geeft op tafel. Pasteltinten op servetten of placemats brengen ook lentegevoelens met zich mee.

Zomer

De zomer is een feestelijk seizoen vol warme dagen en lange avonden. Felle kleuren zoals rood, geel en oranje passen hier perfect bij. Je kunt gebruik maken van verschillende patronen op placemats of tafelkleden. Denk hierbij aan strepen of bloemenprints.

Herfst

In de herfst gaat alles over warme tonen en knusse sferen. Denk aan dieprode, gouden en oranje tinten op servetten en tafelzeilen. Ook houtachtige elementen zoals kastanjes, dennenappels en takken passen heel goed bij dit seizoen. Deze kun je leuk op een schaal leggen. Schalen zijn overigens ook heel handig! Je kunt namelijk per seizoen wisselen van decoraties. Kaarslicht in donkere tinten kan ook zorgen voor een warme uitstraling.

Winter

De winter is het seizoen van gezelligheid en feestelijkheid. Sneeuwwitte kaarsen, glazen kerstballen en rode bessen zijn perfect om de winterse sfeer naar je tafel te brengen. Een ander leuk idee is om kleine boompjes als decoratie te gebruiken of zelfs kleine sneeuwpoppen neer te zetten. Ook kun je een schaal vullen met een sneeuwkleed en hier kerstballen in leggen. Superleuk en gelijk mooi voor tijdens de kerstperiode!

Houd het simpel

Het is belangrijk om niet te veel decoraties op de tafel te plaatsen. Dit kan namelijk onrustig ogen en rommelig overkomen. Het is beter om één decoratiestuk zoals een vaas met bloemen of kaarsen te gebruiken en deze aan te vullen met kleine details. Ben je niet zo van de decoratie? Dan is alleen een tafelzeil ook leuk om neer te leggen. Bij de webshop www.hiptafelzeil.nl vind je een uitgebreid assortiment. Er zijn veel verschillende kleuren en printjes die je kan aanpassen aan het seizoen!

Is een tafelzeil gemakkelijk schoon te maken?

Een tafelzeil is een heel handig product om je tafel schoon te houden en te beschermen. Dit kan handig zijn voor tijdens het eten of knutselen met de kinderen. Het is dus een praktische optie die ook nog eens leuk staat op tafel. Het fleurt de tafel volledig op zonder al te veel moeite te doen. Het schoonmaken van een tafelzeil is heel makkelijk te doen. Je kan deze schoonmaken met warm water. Als je schoonmaakmiddelen gebruikt zorg dan dat het geen bijtende- of sterke middelen zijn. Deze kunnen namelijk de print en het materiaal aantasten.

Populaire posts

To Top