Wonen

Niet woekerende bamboesoorten

Niet woekerende bamboesoorten

De meeste soorten bamboe hebben wortels die over het algemeen snel groeien. Hierdoor ontspringen nieuwe bamboescheuten, waardoor het andere planten in je tuin in de verdrukking kan brengen. Voor iedereen die dit niet wil en geen wortelbegrenzer in zijn of haar tuin wilt plaatsen, adviseren wij om niet woekerende bamboe aan te schaffen. Niet woekerende bamboe, ook wel Fargesia genoemd, kan tot wel 25 graden Celsius vorst verdragen. Hiermee is de Fargesia een populaire bamboesoort en vind je het hele jaar terug bij Tuincentrum.nl.

Fargesia planten

De Fargesia is een bamboesoort dat op elke ondergrond geplant kan worden, maar houdt wel van een vochtige ondergrond. Zorg er echter wel voor dat de ondergrond niet te vochtig wordt. Vaak wordt een Fargesia in de zon geplaatst, maar ook schaduw verdraagt deze plant goed. De Fargesia kan breed uitlopen. Om dit te tegen te gaan kan je de planten opsluiten of afsteken met stenen of een rizoom beschermer. De Fargesia kan ook als haag geplant worden in je tuin. Zo zorg je voor een mooie en natuurlijke afscheiding.

Eigenschappen Fargesia

Zoals al eerder benoemd heeft de Fargesia, in tegenstelling tot woekerende bamboe, geen last van worteluitlopers. De Fargesia is een winterharde, groenblijvende en gezonde planten, zeker in het klimaat in Nederland. Het blad van de Fargesia rolt namelijk zichzelf op bij vorst of droogte. Wanneer een Fargesia zich oprolt, kan dat betekenen dat de plant aandacht nodig heeft. Houd dan ook goed in de gaten of deze plant water nodig heeft. Fargesia is geschikt als haagplant, maar ook als solitair.

Fargesia Rufa

De Fargesia Rufa is een van de sterkste Fargesia soorten. Het is een bamboe waarvan de jonge plant enigszins rode stengels heeft, die vervolgens over de tijd kleuren naar olijfgroen en vormen daardoor een mooi geheel. Vanwege zijn gunstige eigenschappen is de Fargesia Rufa een van de de meest verkochte bamboe in Nederland, zowel in pot als in de volle grond.

Fargesia Robusta ‘Pingwu’

De Fargesia Robusta ‘Pingwu’ is een bijzondere niet woekerende bamboe met een bossige en opgaande groei. De Pingwu heeft diepgroene stengels met opvallende wit gele schutbladeren die in de winter afvallen. De bladeren van deze bamboe zijn lang en smal in een mooie felgroene kleur en worden maximaal 8 cm lang.

Fargesia Jiuzhaigou

De Fargesia Jiuzhaigou, ook wel ‘Jiu’ genoemd, wordt gekenmerkt door een middelgrote, opgaande groei. De Jiu wordt ook wel rode bamboe genoemd, omdat de stengels in de zon rood kleuren. Dit is het beste te zien in het voorjaar. In de herfst en winter veranderen de frisgroene bladeren iets van kleur.

Fargesia Murieliae ‘Winter Joy’

De Fargesia Murieliae ‘Winter Joy’ heeft groen gele halmen en een frisgroen blad. Deze bamboe is wintergroen en heeft een opgaande, rechte groei. Deze fontein-achtige groei geeft een luxe en strakke uitstraling. De Winter Joy is een bossige bamboe die veel privacy biedt en daarmee zeer geschikt is als wintergroene haag.

Populaire posts

To Top