Wonen

Lekker wegdromen onder een DIY hemelbed

Lekker wegdromen onder een DIY hemelbed

Een bed waar jouw kinderhartje vroeger sneller van ging kloppen is het hemelbed. In slaap vallen en onder een hemel van golvende doeken klinkt dan ook als een droom. Gelukkig ben je nooit te oud voor een prachtig hemelbed. Het hebben van zo’n exemplaar geeft jouw slaapkamer een romantische uitstraling. Wie wil nu niet een slaapkamer vol met romantiek? In deze blog geven wij je tips voor hoe je zelf een hemelbed maakt!

De basis: het frame

Elk hemelbed heeft een goede stevige basis nodig voordat je er doeken overheen legt. Er zijn een tal van ideeën over hoe je jouw hemelbed frame vorm kan geven. Voor een klassiek hemelbed maak je houten balken vast aan het bed. Ga je voor een zwevende hemel? Dan kan je kiezen voor stokken of touwen die met haken aan het plafond hangen. Heb je liever geen gaten in het bed of in de muur? Dan kan je altijd nog een losstaande constructie met houden balken maken. Ook is het een optie om voor een kant-en-klaar hemelbed te kiezen.

Weelderige doeken

Het romantische effect van het hemelbed komt door de losse ruimvallende doeken boven het bed. Laat het doek of de doeken als een deken over het frame vallen. Bepaal aan welke kant jij een opening wilt hebben om het bed in te komen. Het is extra mooi om het doek vanaf het frame achter het bed langs op de vloer te laten hangen. Ook kan je een extra groot doek over het frame leggen en in elke hoek een losse knoop leggen. Zorg ervoor dat je doeken koopt die altijd een stuk groter zijn dan het frame, zo kan je het golvende effect creëren.

Romantische stoffen

Het materiaal van de doeken op het hemelbed is misschien wel de meest belangrijke factor voor het betoverende effect van het hemelbed. Ga voor luchtige stoffen zoals linnen en voile. Je kan hiervoor kaasdoek of oude lakens gebruiken. Wanneer je stoffen in zachte tinten zijn, geven ze de meest romantische look.

Gordijn als hemelbed stof

Een eenvoudige optie om boven je hemelbed te hangen is het gebruiken van lichte gordijnen. Rijg ze aan een roede of hang ze op aan plafondrails. Met gordijnen creëer je een knusse plek om je in terug te trekken. In de avond kan je ze dichttrekken en in de ochtend doe je ze gewoon weer open.

Romantische slaapplek voor je logees

Wil je jouw logees van een dromerige slaapplek voorzien? Dan kan je deze DIY ook uitvoeren boven een slaapbank 140. Overdag een knusse chillplek, en ’s avonds een romantisch onderkomen.

Populaire posts

To Top