Tips

Jouw planten happy, jij happy!

Jouw planten happy, jij happy!

Gezonde en groeiende planten daar worden we blij van. Het kan voorkomen dat je plant zich soms niet helemaal lekker voelt en er daardoor bladeren verkleuren. Dit wil je natuurlijk niet, maar maak je geen zorgen. Soms hoort dit namelijk wel bij de levenscirkel van een plant. Eigenlijk net al dat wij soms ziek worden en daarna weer opknappen. Om te zorgen dat jouw plant ook weer helemaal opknapt, geven wij je een paar tips in deze blog!

Water geven

Jouw plant groeit het beste wanneer deze de juiste hoeveelheid water krijgt. Verkleurde bladeren zijn vaak een gevolg van te veel of te weinig water geven. Om dit soort verkleuringen te voorkomen moet je regelmatig even de potgrond checken. Dit doe je door je vinger in de aarde te steken. Als de aarde droog aanvoelt, dan kan je er wat water bij gieten. Wanneer de grond erg vochtig is, dan mogen jullie even geen drankjes meer samen doen. De plant trekt in dit soort situaties vanzelf weer bij.

Lichthoeveelheid

Elke plant heeft andere behoeftes als het gaat om zonlicht. De een houdt van veel zonlicht en de ander juist weer niet. Wat jouw plant fijn vindt, kan je vinden op het plantenkaartje of op de sticker die op de teelt pot zit. Ook op het internet staat genoeg informatie over hoe jij jouw plant de juiste lichthoeveelheid geeft. Op het perfecte licht plekje zal jouw plant het beste groeien.

Babybladeren

Als je de tips hierboven goed volgt, dan zal jouw plant super snel groeien. Hierdoor steekt hij veel energie in het groeien van de nieuwe bladeren. Het kan dan ook zo zijn dat de rest zijn kleur verliest. Als dit het geval is, dan kan je het beste de verkleurde bladeren verwijderen, zodat deze plaatsmaken voor mooie nieuwe bladeren! Nu ben je helemaal op de hoogte van hoe jij jouw groene vriend gezond houdt! Wil je graag een plant bestellen? Dan ben je bij Fleurdirect op het juiste adres. Kijk snel op de site voor de opties!

Populaire posts

To Top