Tips

Wat is het verschil tussen zwenk- en bokwielen?

Wat is het verschil tussen zwenk- en bokwielen

Voor het project waar u mee bezig bent heeft u wielen nodig, maar welke wielen moet u kiezen? Wielen komen in verschillende vormen en maten, de een wat sterker dan de ander, maar waar liggen nu eigenlijk de verschillen? In deze blog zullen we deze verschillen uitleggen, we zullen voornamelijk ingaan op zwenk- en bokwielen.

Wat zijn Zwenkwielen?

Wielen die 360 graden kunnen draaien heten ook wel zwenkwielen. Ze zijn bijvoorbeeld bevestigd onder bureaustoelen. Deze wielen zorgen ervoor dat de stoelen makkelijk te rollen zijn en niet gemakkelijk omvallen. Zwenkwielen worden gemaakt zowel met rem als zonder rem. Dit kan helpen bij het op de plek houden van bijvoorbeeld meubels of karren, denk hierbij aan karren waar je lege dienbladen in kan doen.

Wat zijn bokwielen?

Als u wielen zoekt die in tegenstelling tot zwenkwielen niet draaien, zijn bokwielen echt iets voor u. Deze wielen kunnen namelijk niet draaien en kunnen alleen maar voor of achteruit. Het is dus niet mogelijk om een kar met alleen bokwielen te sturen. Dit kan soms handig zijn, omdat deze wielen heel stabiel zijn en er voor zorgen dat een kar niet snel omvalt. In tegenstelling tot zwenkwielen, beschikken bokwielen bijna nooit over een rem. Dit komt omdat ze zeer stabiel zijn en hierdoor blijft een kar gemakkelijk op zijn plek staan.

Zwenkwielen in combinatie met bokwielen

De combinatie die u eigenlijk altijd ziet is het zwenkwiel in combinatie met het bokwiel. Deze combinatie maakt het verplaatsen van karren zeer gemakkelijk. De kar kan namelijk makkelijk gestuurd worden en is erg stabiel. Deze combinatie wielen, ziet u vaak bij rolcontainers en winkelwagens in supermarkten. Daarnaast worden ze in combinatie veel gebruikt bij verschillende karren die worden gebruikt in magazijnen of horeca gelegenheden.

Overeenkomsten zwenk- en bokwielen

Naast de verschillen tussen zwenk- en bokwielen, zijn er ook overeenkomsten. Zo bestaan ze uit hetzelfde materiaal en hebben ze dezelfde aansluitmechanismes. Hierdoor zijn ze gemakkelijk met elkaar te combineren en hoef je alleen maar dezelfde soort wielen bij elkaar te zoeken. Gaan de wielen kapot, dan kan je ze makkelijk zelf vervangen.

Populaire posts

To Top