Tips

Vloerbekleding kopen? Lees deze tips!

Vloerbekleding kopen? Lees deze tips!

Als het om vloerbekleding gaat, heb je keuze te over. De variëteit is enorm. Tegelijkertijd moet de beslissing voor de juiste vloerbekleding niet worden onderschat. Het vormt immers de basis van het woonconcept en levert zo een belangrijke bijdrage aan de huiselijkheid en het wooncomfort. Er is geen eenduidig antwoord te geven op de vraag welke soort vloer je moet kiezen. Esthetische aspecten, praktische factoren en individuele voorkeuren spelen hierbij een rol. Want wat in de badkamer zijn doel dient, kan voor de woonkamer een onpraktische keuze zijn. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg door een aantal handige tips te delen in jouw zoektocht naar de geschikte vloer. Lees je verder?

Geluiddempend: een vloerkleed

Een vloerkleed mag wat ons betreft in geen enkel interieur ontbreken. Het vloerkleed heeft, afhankelijk van de dikte, veel effect. Als een paal boven water staat dat deze type vloerbekleding voor veel persoonlijkheid en warmte binnen je interieur zorgt. Het zorgt daarnaast ook letterlijk voor meer warmte, want op koude voeten hoef je niet meer te rekenen. Komt dat even mooi uit met de koude maanden in het vooruitzicht. Daarbij kan een vloerkleed als perfect hulpmiddel dienen om verschillende ruimtes af te bakenen. Zo vormt de tv-hoek dankzij de vloerbedekking op maat van Decorette opeens wél een mooi samenhangend geheel.

Praktisch en veelzijdig: parket

Een parketvloer is qua design toch wel dé allrounder onder de vloeren. Deze type vloer is uitermate geschikt voor houtliefhebbers, waarbij er gekozen kan worden van beuken tot walnoot en alles daar tussenin. Parket wordt bij voorkeur in de woonkamer, eetkamer of slaapkamer gelegd. Na verloop van tijd worden echter enkele tekenen van slijtage merkbaar. Door het parket volledig af te schuren zullen gebruikssporen vrijwel volledig verdwijnen. Al moet gezegd worden dat het een natuurproduct is en het materiaal zal werken, wat natuurlijk ook wel z’n charme heeft.

De belangrijkste voordelen? Een parketvloer kent een lange levensduur en is geschikt voor vloerverwarming. Daar tegenover staat dan weer wel dat het hout vochtgevoelig is en relatief duur in aanschaf is.

Populaire posts

To Top