Gezondheid

Zo verlies je gewicht met eiwitshakes!

Zo verlies je gewicht met eiwitshakes!

Gewicht verliezen om je weer fit, gezond en energiek te voelen. Het is iets waar veel mensen dagelijks mee bezig zijn, op tal van manieren. Een populaire methode om gewicht te verliezen is het nuttigen van eiwitshakes. Deze methode is namelijk snel, eenvoudig en effectief. In dit artikel lees je hoe afvallen met eiwitshakes precies in z’n werk gaat.

Wat is afvallen met eiwitshakes?

Het afvallen met eiwitshakes werkt vrij eenvoudig: je vervangt dagelijks één of meerdere maaltijden door een eiwitshake. Zo’n eiwitshake bestaat uit een combinatie van eiwitten, vezels, koolhydraten, vitaminen en mineralen, maar met minder calorieën dan een reguliere maaltijd. Op die manier ontstaat een calorietekort en zul je gewicht verliezen. Hoeveel gewicht je verliest hangt af van hoeveel calorieën je naast de eiwitshakes binnenkrijgt en hoeveel je beweegt.

Waarom is afvallen met eiwitshakes populair?

Het nuttigen van eiwitshakes ter vervanging van een reguliere maaltijd is een eenvoudige, effectieve en snelle methode om af te kunnen vallen. Je bouwt er snel een calorietekort mee op, zonder essentiële voedingsstoffen mis te lopen en de controle te verliezen over je calorie-inname. De eiwitshakes zijn daarnaast ook nog eens makkelijk klaar te maken en mee te nemen.

Hoe val je verantwoord af met eiwitshakes?

Een plotseling calorietekort kan zorgen voor het jojo-effect – je valt dan wel snel af, maar komt vervolgens ook weer snel aan. Om ervoor te zorgen dat je verantwoord en op een haalbare manier afvalt, is het verstandig om het dieet stapsgewijs op te bouwen: start met het vervangen van één maaltijd en bouw op tot het vervangen van meerdere maaltijden per dag. Houd daarbij de volgende vuistregel aan: 0,5 tot 1,0 kg gewichtsverlies per week is een gezond tempo. Als je méér gewicht verliest, stel dan je dieet bij.

Bovendien draait gewichtsverlies om het aanpassen van je gehele levensstijl. Naast het nuttigen van de eiwitshakes is het dan ook belangrijk om voldoende te bewegen en gezond te eten. Afvallen met eiwitshakes doe je doorgaans voor een bepaalde periode. Het is belangrijk dat je ook daarna een gezonde levensstijl aanhoudt, om op gewicht te kunnen blijven.

Populaire posts

To Top