Sports

Trainen met een pre workout, werkt dat?

Trainen met een pre workout, werkt dat

Als je een sportief doel hebt vooropgesteld, wil je dat natuurlijk zo goed en zo snel mogelijk halen. De motivatie is hoog en je wil alles op alles stellen om toch maar niet te falen. Heel begrijpelijk, de mens is van nature competitief en een uitdaging wordt dan ook met open armen ontvangen. Om dat ambitieuze sportieve doel te halen, zul je natuurlijk heel wat discipline aan de dag moeten leggen naar je trainingen toe, maar gelukkig bestaat er ook zoiets als een pre workout die je daarbij kan helpen. Wat het is en welke voordelen je eruit kunt halen, lees je hieronder.

Wat is een pre workout?

Een pre workout is geen onbekende term voor iedereen die veel en intensief sport en behoort steevast tot de supplementen die in de sporttas van veel atleten en sporters te vinden zijn. Het gaat hier over een uitgebalanceerde samenstelling van verschillende ingrediënten die je voorzien van voldoende energie, die je helpen om je focus te behouden en die de doorbloeding naar de spieren stimuleren. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je trainingsschema de sleutel tot succes is en blijft, maar een goed uitgekozen pre worktout maakt het een stuk makkelijker om je trainingen vol te houden. 

Welke voordelen heeft een pre workout?

De belangrijkste reden waarom sporters hun pre workout trouw blijven, is de energieboost die ermee gepaard gaat. Je kunt met behulp van dit supplement langer trainen, explosiever trainingen en je oefeningen meer herhalen voor maximale resultaten. De energie wordt verhoogd en de algemene vermoeidheid en spiervermoeidheid worden verlaagd. 
Omwille van de verhoogde energie zullen trainingen een stuk minder zwaar aanvoelen en zul je op een kortere tijd een beter resultaat kunnen neerzetten. 

Zijn er ook nadelen verbonden aan het gebruik van een pre workout?

Er gaan nogal wat wilde verhalen de wereld rond over het gebruik van een pre workout, sommigen zien het zelfs als een soort doping. Dit gerucht kunnen we al meteen de kop indrukken. Een pre workout is geen doping en is vrij in de handel te verkrijgen. Ga je hier verstandig mee om en kies je voor een erkend merk dat de verschillende strenge selectierondes met glans doorstond, dan zijn er eigenlijk geen nadelen te vinden aan het gebruik ervan. Net als met alle supplementen moet je je natuurlijk houden aan de aanbevolen dosis. Doe je dit niet, dan kunnen hartkloppingen, rusteloosheid en angsten de kop opsteken. 

Vraag raad aan een arts of professional

Als je niet vertrouwd bent met het gebruik van een pre workout zal het in het begin wat zoeken zijn naar diegene die het best voor jou werkt en die het best is afgesteld op de doelen die jij jezelf hebt gesteld. Je doet er dan ook altijd goed aan om niet zomaar onbezonnen te gaan experimenteren. Je arts, voedingscoach of trainer zijn experts op dit gebied en helpen je hier graag mee verder. Een goed trainingsschema in combinatie met evenwichtige en gezonde voeding en waardevolle supplementen zoals een pre workout van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat jouw doelen sneller dan je denkt binnen handbereik komen te liggen. 

Populaire posts

To Top