Gezondheid

Sporten na Corona, hoe pak ik het weer op?

Sporten na Corona, hoe pak ik het weer op?

De coronacrisis heeft er bij ons allemaal zwaar ingehakt. De leukste dingen in ons dagelijks leven werden bijna allemaal afgenomen, waardoor het alles van ons vergde om door deze periode heen te komen. Maar gelukkig is er goed nieuws, het is weer mogelijk om te sporten! Daardoor kun je langzaam maar zeker weer terug naar het oude gaan. Maar misschien is het een tijdje geleden sinds je voor het laatste weer sportte en weet je even niet hoe je het op moet pakken. Klinkt dit als een bekend verhaal? Lees dan vooral verder, want in dit artikel bespreken we precies hoe je na corona weer succesvol kunt sporten. Zo ben jij straks weer helemaal de oude en hard aan de slag op jouw hometrainer.

Hoe vind je motivatie?

Het eerste punt wat slim is om te bespreken, betreft motivatie. Want als je haast helemaal vanaf nul moet beginnen, is het voor te stellen dat je even geen motivatie hebt. Er zijn enkele dingen je kunt doen om jouw motivatie echter te hervinden. Ten eerste is het belangrijk om de juiste mindset te hebben. Kijk niet naar wat je hebt verloren, maar wat je kunt winnen. Als je vanaf nul moet beginnen, kan het alleen maar beter gaan. Met deze positieve instelling wordt sporten al makkelijker. Tevens helpt het om weddenschappen te leggen met vrienden over jouw sportprestaties. Daardoor is het pijnlijker als je niet sport dan dat je wel in beweging blijft. Door een combinatie van deze twee factoren toe te passen, komt jouw motivatie hoe dan ook weer terug en ben jij binnen mum van tij op de loopband te vinden.

Hoe pak je het weer verstandig op?

Nu je weer jouw motivatie hebt gevonden, wordt het tijd om aan de slag te gaan. Maar op welke manier doe je dit het beste? Als je immers van nul naar vijf keer per week sporten gaat, kan jouw lichaam hier niet goed op reageren. Het belangrijkste is om met een professional te bespreken hoe jouw trainingsschema er in het begin uit gaat zien. Ga eerst langs een arts die je een ruwe inschatting kan geven over hoe intens en frequent je mag sporten. Vervolgens is een personal trainer een juiste keuze voor het invullen van de details. Samen bouw je aan een schema waarbij je langzaam maar zeker de intensiteit en frequentie van jouw trainingen opvoert. Daarmee voorkom je ook dat er blessures of andere narigheden optreden. Met deze plan van aanpak heb je in ieder geval een verstandige methode gevonden om weer te beginnen met sporten na corona.

Welke opties heb je?

Nu je samen met een arts en personal trainer hebt besloten met welk schema je gaat sporten, wordt het tijd om een keuze te maken met de manieren waarop dit mogelijk is. Daarbij zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Zo kun je wanneer je van hardlopen houdt beginnen met een hometrainer of loopband, waarna je steeds hogere afstanden aflegt door buiten hard te lopen. Ook fitness werkt echter goed. Door op een regelmatige basis jouw spieren tot hypertrofie te dwingen, bouw je een steeds fitter lichaam op. Tevens kun je ervoor kiezen om met een team te gaan sporten. Naast dat dit gezond is op een lichamelijk vlak, is met een team sporten ook sociaal gezond. Ook kun je vanzelfsprekend thuis sporten. Hier heb je geen last van anderen en kun je heerlijk snelle trainingen in jouw eigen woning volgen.

Sporten hoeft niet duur te zijn

Tot slot is het belangrijk om ook qua financiën een slimme keuze te maken met sporten na corona. Hoewel sporten door velen als een luxe wordt gezien, betekent dit niet dat het ook altijd duur is. Er zijn talloze manieren om op een goedkope wijze te sporten. Kies bijvoorbeeld voor een sportschool zonder sauna en groepslessen wanneer jij dit allemaal niet gebruikt. Natuurlijk kun je ook buiten hardlopen of aan calesthenics doen. Daardoor ben je al helemaal geen geld kwijt aan sporten. Maar ook inschrijven voor sportverenigingen is een goed idee. Deze verenigingen zijn namelijk opgericht zonder winst als doel te hebben. Daardoor weet je altijd dat je beste prijs hoe dan ook krijgt wanneer jij voor een lidmaatschap kiest. Al met al is er meer dan genoeg keuze qua sporten op een manier die jouw portemonnee geen pijn doet. Kies iets dat bij je past en sport zonder financiële stress.

Populaire posts

To Top