Gezondheid

Geniet van buitenactiviteiten op een e-bike

Geniet van buitenactiviteiten op een e-bike

Met dit koude en regenachtige weer is het een verleiding om de hele dag binnen te zitten. Als je absoluut van A naar B wilt, dan is de eerste keuze meestal een auto. Maar we weten allemaal dat daar veel nadelen aan kleven, zoals milieuvervuiling, de eigen gezondheid en fysieke kracht, enzovoort. En hoe goed is het om af en toe frisse lucht in te ademen? Met andere woorden: adem frisse lucht in. Als je je niet helemaal uitgeput voelt als je naar je werk gaat, dan kan een elektrische fiets uitkomst bieden! Met een elektrische fiets fiets je met een snelheid van 25 kilometer per uur. Je gaat binnenkort aan het werk en je neus is al een tijdje bloot. In dit artikel hebben we de meest voorkomende vragen over elektrische fietsen voor je opgelost.

Wat moet ik doen als de batterij leeg raakt tijdens het rijden?

Ten eerste heeft niet elke elektrische fiets dezelfde accu. Zo kan uw elektrische fiets bijvoorbeeld eerder worden geleegd dan die van uw vriend(in). Het is soms moeilijk in te schatten hoe lang je kunt fietsen. Natuurlijk wil je niet stoppen met werken als de batterij leeg is. Bij de meeste elektrische fietsen kunt u nog wel fietsen als de accu leeg is, maar wordt het trappen zwaarder. Je kunt ervoor kiezen om reservebatterijen in je fietstas mee te nemen. Dit kost echter meestal wat geld en gewicht. Daarom kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld tijdens een langere fietstocht even te stoppen bij het restaurant. Daar kun je de accu meestal opladen. We hebben dit uitgebreid besproken in een eerder artikel over elektrische fietsen.

Mag ik mijn elektrische fiets buiten zetten?

Elektrische fietsen zijn namelijk spatwaterdicht. Maar als het regent zet je de elektrische fiets het beste onder de luifel. Fietsen zijn niet helemaal waterdicht. Condensatie die tijdens het douchen kan optreden, kan elektrische componenten beschadigen.

Als ik de fiets niet gebruik, moet ik hem dan nog opladen?

Om de levensduur van de accu te verlengen is het verstandig om de accu regelmatig op te laden zodat de accu op spanning blijft. Dit voorkomt dat de batterij in de slaapstand gaat. We raden aan om de batterij elke 3 tot 4 weken op te laden. Nog een tip om de levensduur van de batterij te verlengen: Bewaar de batterij niet in de koelkast bij kamertemperatuur.

In feite zijn ebikes tegenwoordig erg populair geworden. Vanaf nu zie je ze overal. Dit heeft een reden! Bent u op zoek naar een elektrische fiets? Kijk dan in een fietsenwinkel of bestel online.

Populaire posts

To Top