Ouders

De laatste tassentrends op de scholen

De laatste tassentrends op de scholen

Loop op een gemiddelde school in Nederland door de gangen en je weet precies wat er op dit moment in de mode is. Op het gebied van kleding, accessoires, tassen en schoenen.  Voor elke stijl is er wel iets in de mode in een bepaalde periode, iedereen herinnert zich die ‘bijzondere’ kleding uit zijn of haar tijd op school en het terugzien van de schoolfoto’s zorgt vaak voor een bulderende lach.

Tassen

Een tas kan natuurlijk niet ontbreken als je naar school gaat, je hebt namelijk best wel wat spul nodig dus dat moet ook mee op een manier. Daar heb je een tas voor maar wat voor tassen zijn er op dit moment in.

Handtassen

Veel van de meiden die je tegen komt in de gang hebben een handtas voor school, een soort van grote en stevig tote bag. Rechthoekig met verschillende vakjes. Net genoeg ruimte om de boeken die ze die dag nodig hebben mee te nemen plus nog wat eten, drinken, pasjeshouder en wat andere kleine benodigdheden. Veel hebben ze in het zwart, sommigen met nog een leuke zachte sleutelhanger er aan ter decoratie of om een statement te maken.

Rugtassen

Er zijn veel verschillende soort rugtassen, groot, klein, zwart, wit, stoer, schattig. Alles komt voorbij in de schoolgangen. Je kiets de tas die bij je past en functioneel is maar toch wil je ook de trends volgens. Voor de meiden is dat op het moment veel pastel kleren, die verschillen in roze, paars, blauw, en groen. Naar ook donkere varianten van kleuren zoals donker groen, donker blauw, donker rood of terwijl bordeaux. Bij de jongens zijn vooral de standaard kleuren met niet te veel figuren er op helemaal in, denk dan aan zwart, grijs, groen, blauw of rood.

Merken

Kleding- en tasmerken die je veel in de gangpaden op school tegenkomt worden ook gedragen en gepromoot door influencers op Social Media. Denk bij tassen aan de merken Fjallraven, Kanken, Eastpak, Nike, Herschel, North Face, Rains, Nomad en Dakine. Voor elke stijl zit er wel wat tussen. Deze merken spelen daar goed op in en zorgen ervoor dat hun tassen veel zichtbaar zijn online zodat scholieren meegaan in de trends die bekende influencers zetten voor de rest van wereld om in mee te gaan.

Kleding merken

Er zijn een aantal merken die de laatste tijd steeds bekender zijn geworden en dat merk je ook op school. Bijna elke jongen loopt met een Lost Minds of Daily Aesthetikz shirt of trui en elk meisje loopt rond in Amy & Ivy of Cotton Club. Het zijn echt rages, het ene moment draagt iedereen een bepaald merk en het kan zomaar zijn dat een half jaar later dat merk echt niet meer kan. Er zijn veel merken die tijdloos zijn en altijd kunnen  zoals Nike, Adidas, Levi’s, Tommy Hilfiger en nog een aantal die altijd in de mode blijven. Hetzelfde geldt voor enkele stijlen, die blijven altijd in de mode door hun tijdloze karakter.

Populaire posts

To Top