Online

Usenet: geschikt voor iedereen!

Usenet: geschikt voor iedereen!

Usenet, een populair programma waarbij je kan genieten van razendsnel internet. Maar als niet-gebruiker wordt je al snel ondergedompeld in moeilijke termen, complexe toelichtingen en ingewikkelde technische vragen. Maar niets is wat het lijkt! Wij brengen je in dit artikel graag op de hoogte van deze dienst.

Wat is Usenet?

Usenet is speciale software waarmee jij het maximale uit je huidige internetverbinding haalt. In plaats van een traditionele internetverbinding, ben je via Usenet aangesloten op een netwerk van computers en servers. Hierdoor ontvang jij als gebruiker altijd een goede internetverbinding met razendsnelle up- en downloadsnelheden.

Het streamen van de nieuwste films, downloaden van je favoriete series of gewoon browsen

op het internet, het kan allemaal met Usenet. Jij geniet van kwalitatieve content zonder interrupties en wij doen de rest. Kijk waar en wanneer jij maar wilt via de beste internetverbinding.

Nieuwe termen?

Wil jij genieten van een optimale internetbeleving, maar ben je niet technisch aangelegd? Geen probleem, wij leggen je hieronder alle lastige termen uit zodat jij straks precies weet waar je naar moet zoeken.

MBPS

Je internetverbinding bestaande uit de up- en downloadsnelheid, wordt uitgedrukt in Mbit per seconde. Mbit staat voor megabit. Dit geeft aan hoe goed de verbinding is, en hoe snel jij aan je bestanden kan komen. Hoe hoger de Mbit snelheid, hoe sneller je toegang hebt tot websites, bestanden en downloads.

Betaalde of gratis servers

De internetverbinding komt tot stand via een server. Binnen deze servers wordt onderscheid gemaakt tussen betaalde (payserver) en gratis servers (free server). Via Usenet krijg je toegang tot een payserver, die enkel toegankelijk is voor Usenet klanten. Hierdoor heb alleen jij en andere klanten toegang tot de verschillende nieuwsgroepen en exclusieve servers. Zo geniet je altijd van een snelle en stabiele internetverbinding.

Wat zijn NZB bestanden

Usenet maakt voor het delen van informatie gebruik van zogenaamde NZB bestanden.

Een NZB bestand wordt niet zelf gedownload maar geeft een signaal naar de computer over de bestanden die gedownload moeten worden. Usenet maakt tussen de computer en server de vertaalslag met betrekking tot het NZB bestand.

Meer informatie over Usenet

Voor meer informatie en begrippen, kun je terecht op de website van Viper News.

Populaire posts

To Top