Marketing

Welke gadgets en giveaways kan ik duurzaam geven?

Welke gadgets en giveaways kan ik duurzaam geven?

Duurzaamheid staat vandaag de dag hoog in het vaandel van zowel bedrijven als ook particulieren. We moeten nu echt aandacht gaan besteden aan een beter en duurzamer omgang met onze kwetsbare wereld. Doen we dat niet, dan raken grondstoffen nog sneller op en wordt ons leefklimaat onnodig nog verder aangetast. Een goede manier om zelf duurzamer in het leven te staan, is door bij het weggeven van cadeautjes en gadgets rekening te houden met de duurzaamheid van de producten. Maar wat zijn de leukste duurzame presentjes die je als relatiegeschenk of als verrassing aan je klanten, zakenrelaties of aan vrienden kunt geven? Deze top 5 helpt je een eind op weg en biedt de nodige inspiratie voor leuke giveaways!

1. Een handige waterfles met opdruk

Mooie flessen bedrukken, zoals doppers of thermosflessen, met een unieke tekst of iemands naam is een giveaway die met recht duurzaam genoemd mag worden. Waterflessen van aluminium of roestvrij staal hebben namelijk een erg lange levensduur. Fijn is verder dat deze gadget door de ontvanger eigenlijk altijd wel gewaardeerd wordt. Een bedrukte fles van Promofit of een andere aanbieder is namelijk multi-inzetbaar. Zo kan de ontvanger deze fles gebruiken op het werk, op vakantie of tijdens een uitje met het gezin of met partner. Verder is flessen bedrukken laten voordeliger dan veel mensen denken. Neem eens een kijkje op de website van een specialist als Promofit en laat je verrassen door de mogelijkheden die er zijn.

2. Echt origineel zijn? Kies voor groeipapier!

Het is momenteel een van de grootste hypes in de wereld van gadgets en giveaways: groeipapier aan je relaties geven. Groeipapier staat onder kenners ook wel bekend als zaadpapier. Deze benamingen geven precies aan waartoe groei- of zaadpapier in staat is: dit papier heeft de bijzondere eigenschap dat er zowel een tekst op afgedrukt kan worden, als de mogelijkheid op het te zaaien en er een plantje van te ‘maken’. Als ondernemer of zakelijke partner kun je jouw relaties groeipapier geven, met daarop een inspirerende boodschap. Vervolgens kan de ontvanger het papiertje in de grond poten, waarna er na verloop van tijd een mooie bloem of een fraaie plant uit voortkomt. Naast bloemen en planten kun je ook kiezen voor groeipapier met zaadjes van diverse kruidensoorten. De mogelijkheden zijn zeer divers. Veel origineler kun je niet zijn natuurlijk!

3. Met een borrelpakket bezorg je iedereen pret

Borrelpakketten behoren tot een van de populairste giveaways en relatiegeschenken van dit moment. Een borrelpakket kan bestaan uit lekker speciaalbiertjes, die als pakket zorgvuldig zijn samengesteld en vaak ook wat hapjes en snacks bevatten. Denk aan zoute nootjes, droge worst of lekkere kaas. Maar natuurlijk kun je ook kiezen voor een origineel pakket met bijzondere wijnen uit een goed jaar. Zorg voor variatie, zodat ook mensen die geen alcohol aan hun trek komen. Een duurzame keuze is om te kiezen voor biologische wijnen en bieren, die niet tot onnodige schade aan het milieu leiden. Kies je voor ecologisch verantwoord en voor ‘groen’, dan kun je het bij jouw klanten en relaties nooit verkeerd doen!

Populaire posts

To Top