Gezondheid

Nederlanders drinken te weinig water!

Nederlanders drinken te weinig water!

Drinkwater is erg belangrijk, dat weten we allemaal. Als je genoeg water drinkt op een dag, doe je het goed, maar meestal realiseer je je niet eens hoeveel water je op een dag drinkt. Hoe zorg je ervoor dat je genoeg water binnenkrijgt op een dag en hoe kun je dit het beste monitoren?

Hoe drink te genoeg water?

Voldoende water drinken klinkt makkelijk, maar helaas is dit niet altijd het geval. Meestal heb je het te druk om water te drinken en vergeet je gewoon water te drinken. Zeker als je vaak druk bent op je werk is het daarom al handig om een flesje water op je bureau te zetten. Misschien kunnen ze bij jou op de werkvloer een drinkfles bedrukken, of heb je een leuk relatiegeschenk gekregen. Je neemt hem gemakkelijk mee zodat je tussendoor een paar slokjes water kunt drinken.

Waarom is water drinken gezond?

Water drinken is natuurlijk erg belangrijk, want je moet voldoende vocht binnen krijgen. Je lichaam bestaat voor 60% uit water. Als je ervoor zorgt dat je voldoende water drinkt, kun je ervoor zorgen dat je vochtbalans op peil is. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je voedingsstoffen door je lichaam kunt afgeven, je lichaamstemperatuur kunt reguleren en voedsel kunt verteren.

Water zorgt natuurlijk niet alleen voor voldoende vocht, het is ook belangrijk voor je huid. Bepaalde gifstoffen in je lichaam zorgen ervoor dat je huid niet mooi blijft en onrustig wordt. Als je genoeg water drinkt, worden gifstoffen uit je lichaam gespoeld, waardoor je minder snel last hebt van puistjes. Water drinken is dus niet alleen goed voor je gezondheid, maar zorgt er ook voor dat je er mooier uitziet.

Als je wilt afvallen is het drinken van voldoende water ook erg belangrijk. Wanneer je voldoende water drinkt, voel je je sneller verzadigd, waardoor je van nature minder gaat eten. Maar het zorgt er natuurlijk ook voor dat je stofwisseling beter wordt, waardoor je meer vet gaat verbranden.

Als u gewrichtspijn en spierkrampen heeft, zal het drinken van water helpen. Als u te weinig water drinkt, kunt u deze ziekte zelfs krijgen. Drink daarom voldoende water.

Drink natuurlijk niet te veel water

Zoals je hierboven hebt gelezen, is voldoende water drinken belangrijk omdat het veel kan helpen. Maar als je te veel water drinkt, is het misschien niet goed voor je. Te veel water drinken kan watervergiftiging veroorzaken. Daarom is het belangrijk om niet te overdrijven, maar om gemiddeld 2 liter water te drinken. Wanneer u deze 2 liter op één dag toedient, krijgt u voldoende water binnen. Het kan natuurlijk iets meer dan 2 liter water zijn.Het hangt vooral af van wat je elke dag doet en van je lengte en gewicht. Als je bijvoorbeeld veel beweegt, heb je meestal meer water nodig. Als je niet veel dingen op een dag doet, zal de vraag veel minder zijn.

Populaire posts

To Top