Gezondheid

MiraDry tegen overmatig zweten

MiraDry tegen overmatig zweten

Het fenomeen waarbij overmatig zweten plaatsvindt wordt ook wel genoemd als de aandoening hyperhidrosis. Zweten doet ieder mens en het is een cruciaal lichaamsproces om te overleven. Zonder dit natuurlijke afkoelsysteem zou ons lichaam compleet oververhitten. Overmatig zweten is niet erg prettig en er zijn behandelingen die dit overmatig zweten kunnen verhelpen. In deze blog zetten wij de MiraDry behandeling in de spotlights. Lees snel verder en kom erachter hoe deze behandeling u van uw probleem afhelpt!

MiraDry

Om het overmatig zweten te verminderen of zelfs te stoppen zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Een permanente manier om de overmatige zweetproductie van zweetklieren te stoppen is het ondergaan van een MiraDry behandeling. Het MiraDry systeem geeft door middel van elektromagnetische energie warmte af aan het gebied waar de oksel zweetklieren zitten. Op deze manier worden de klieren uitgeschakeld en zullen ze geen zweet meer produceren. Er wordt veel warmte op de plek afgegeven, maar de huid zal niet oververhitten. In het systeem is namelijk een verpakt koelelement verwerkt. Ook wordt uw huid van tevoren verdoofd, waardoor u vrij weinig van de behandeling zal voelen.

De gehele behandeling duurt ongeveer een uur en de herstelperiode zal minimaal zijn. Het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben hangt af van de resultaten na de allereerste behandeling. Gemiddeld genomen wordt er tijdens de eerste behandeling ongeveer 82 procent van uw zweetklieren uitgeschakeld dit zal dan ook zo blijven, aangezien de zweetklieren niet meer kunnen herstellen.

Wel is het belangrijk om na de behandeling goed te zorgen voor het aangedane gebied. Na de MiraDry behandeling worden uw oksels goed schoongemaakt en gekoeld met icepacks. U mag hierna paracetamol innemen om de na effecten iets te verminderen voor uw gevoel. Het is ook cruciaal om de eerste dagen de huid goed te koelen om zo de zwelling en pijn tegen te gaan. Zorg er dus voor dat u altijd een lekker koude ice packs thuis klaar heeft liggen.

Marco van Coevorden

Wilt u van uw hyperhidrosis af en bent u benieuwd naar de MiraDry behandeling? Neem dan contact op met Marco van Coevorden of kijk op marcovancoevorden.nl. Hij helpt u graag verder met uw zweetprobleem.

Populaire posts

To Top