Lifestyle

Maak je tuin klaar voor het voorjaar met deze tips

Maak je tuin klaar voor het voorjaar met deze tips

Optimaal genieten in het voorjaarszonnetje

Genieten van de eerste bloeiende voorjaarsbloemen en het prachtige lentezonnetje; dat kan wanneer je je tuin op tijd klaar maakt voor het voorjaar. Denk bij het klaarmaken van je tuin aan je bloemen en planten, maar ook aan tuinmeubilair, het gazon en aan parasols. Is je meubilair of parasol aan vervanging toe? Kijk dan eens naar de loungeset van der Garde of naar de er Garde. Met de juiste meubelstukken en een prachtige parasol kan je al snel van het lentezonnetje genieten, zonder dat je te veel aan het zonlicht wordt blootgesteld. De loungeset en een bijpassende parasol bepalen al snel het karakter van je tuin. Zorg er dus voor dat deze zeker op tijd klaar zijn voor het voorjaars.

Tuinmeubilair als eyecatcher in je tuin

Of je nu zelf van je tuin wilt genieten of dat je een heerlijk tuinfeest organiseert, tuinmeubelen mogen niet ontbreken in een tuin die klaar is voor het voorjaar. Wil je heerlijk kunnen relaxen maar ook genoeg plek hebben om bezoek uit te nodigen? Plaats dan een loungeset van der Garde in je tuin. Door nieuw tuinmeubilair te plaatsen is je tuin al snel klaar voor het voorjaar en heb je direct een eyecatcher te pakken. Wanneer je de set plaatst op een terras zorg er dan voor dat je het terras al schoongemaakt hebt voor de komst van de lente. Dit schoonmaken kan middels een hogedrukreiniger, maar je kan ook gebruik maken van natuurlijke schoonmaakproducten die vriendelijk zijn voor het milieu. Plaats eveneens een aantal mooie bloembakken op het terras met voorjaarsbloemen of bollen. Zo krijg je direct een vrolijk lentegevoel wanneer de eerste bloembollen gaan bloeien.

Creëer schaduwplekken

Het voorjaarszonnetje is één van de meest geliefde zonnestralen waar je heerlijk van kan genieten. Toch kunnen deze eerste zonnestralen ook heel fel en warm zijn. Het creëren van schaduwplekken is dan zeker aan te raden. Bij het klaar maken van je tuin voor het voorjaar is het verstandig om al over deze schaduwplekken na te denken. Plaats bijvoorbeeld bomen of struiken op strategische plekken zodat ze voor schaduw zorgen of snoei een aantal bomen of struiken net wat minder ver terug. Op deze manier zorg voor natuurlijke schaduwplekken in de tuin. Uiteraard kan je ook gebruik maken van parasols of schaduwdoeken. Kijk bijvoorbeeld eens bij een Parasol van der Garde. Deze parasols passen in elke tuin en zorgen voor een heerlijke plek in de schaduw. De parasols zijn in meerdere afmetingen en kleuren verkrijgbaar, zodat je er altijd een parasol perfect in je tuin past.

Andere tips om je tuin voorjaarsproof te maken

Naast het creëren van een heerlijke loungehoek met schaduwplekken, zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden om je tuin klaar te maken voor het voorjaar. Zo is het verstandig om je tuin te bemesten en opnieuw in te zaaien nadat de eerste vorst weggetrokken is. Je bent dan verzekerd van een prachtige tuin als het voorjaar start. Ook is het verstandig om groene aanslag te verwijderen van terrassen en pergola’s en om alvast onkruid te verwijderen. Vooral dat laatste is belangrijk om woekering van onkruid te voorkomen en om opgroeiende planten voldoende ruimte en zonlicht te geven. Er zijn dus veel manieren om je tuin klaar te maken en veel aspecten waar je aan moet denken. Veel mensen vergeten bijvoorbeeld dat het gras in maart al een eerste maaibeurt kan gebruiken om goed op te groeien. Je zorgt ervoor dat oud gras verwijderd wordt en dat het gras ook mooi kan opgroeien tot een vol gazon zonder lege plekken. Dit laatste kan je eenvoudig bewerkstelligen door het gazon in maart/april voldoende te bemesten en te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

Wil je dus al vroeg genieten van een heerlijke voorjaarstuin? Zorg er dan voor dat je in maart of april al begint met het lenteklaar maken van je tuin. Zorg voor een goede bemesting van de planten en het gazon, een heerlijke zitplek in de tuin en voldoende bloemen die beginnen met bloeien zodra de eerste zonnestralen doorkomen. En vergeet ook zeker niet om voldoende schaduwplekken te creëren om jezelf te beschermen tegen het felle zonlicht.

Populaire posts

To Top