Lifestyle

Italië in de zomer, dit zijn de must sees

Italië in de zomer, dit zijn de must sees

Italië is niet voor niets een van de meest favoriete vakantiebestemmingen van veel mensen. Je kunt hier immers genoeg ontdekken, waaronder lekker eten, prachtige landschappen, pittoreske dorpjes en interessante steden. Je hoeft je geen moment te vervelen in dit beeldschone land. Maar wat moet je gezien hebben als je Italië in de zomer wilt bezoeken? Lees snel verder!

De Italiaanse Alpen

In het Noorden van Italië vind je de Italiaanse Alpen. Een plek die je eens moet aanschouwen. De Walkers Haute Route vindt hier eveneens plaats. Het is namelijk een berggebied grenzend aan Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland. Het is daarnaast een schitterend natuurgebied voor de actieve vakanties. De Dolomieten vormen een belangrijk onderdeel van de Italiaanse Alpen. De Dolomieten zijn een plek, waar veel bergliefhebbers dol op zijn. Bewonder prachtige rotsen met betoverende uiteenlopende kleuren, zoals rode, witte, bruine en grijze rotsformaties. Ook in de zomermaanden is het een juweeltje om te zien voor fietsers en wandelaars.

Huttentocht met karakter

Interesse in karakteristieke wandelavonturen die je niet elke dag tegenkomt? Dan is de Alta Via del Granito perfect voor je. De naam staat voor Granieten hoog pad. Het is een wandeling, waar je veel kunt bewonderen, zoals het unieke gesteente in de Lagorai keten. Het is als het ware een indrukwekkend netwerk van oude paden. In ongeveer drie dagen zie je het gigantische Cima d’Asta en Cimon Rava voorbijkomen. Deze plekjes vormen samen een gebied in het oosten van Italië, genaamd Trentino. Als je hier loopt kan het ultieme genieten beginnen, want geen moment is hetzelfde. De ene keer zie je massieve gesteentes, terwijl je tijdens je volgende voetstap volop geniet van een bloeiende bloemenzee. Het uitzicht zorgt er tevens voor dat je bij iedere stap versteld zult staan.

Het grootste meer van Italië

Ten slotte wordt het grootste meer van Italië besproken, het Gardameer. Met 50 kilometer lang en 16 kilometer breed is het een magnifiek plaatje om te bekijken en te beleven. Je wordt als het ware omringd door hoogste bergen en zult vanuit iedere hoek een uitermate fraai uitzicht hebben. Het meer ligt in de drie provincies Lombardije, Veneto en Trentino. Je kunt dus meerdere schilderachtige landschappen tegenkomen. Denk aan imposante groene of ruige bergen en de rotsen aan de westkust. Profiteer volop van al het pracht en praal. Je kunt door het aangename klimaat in de zomer bovendien een duik nemen bij een van de vele stranden die het Gardameer rijk is.

Populaire posts

To Top