Auto

Het kopen van een occasion makkelijker dan je dacht!

Het kopen van een occasion makkelijker dan je dacht!

Je bent klaar met je studie en hebt een leuke baan gevonden 40 kilometer bij je vandaan. Helaas krijg je geen vergoeding meer voor je OV gaan de treinritje steeds duurder worden. Het wordt tijd voor een auto! Je hebt natuurlijk al wat bij elkaar gespaard, maar nog niet genoeg voor de nieuwste showroommodellen. Gelukkig is dit niet nodig, er zijn namelijk genoeg occasions te koop waarmee je jarenlang vooruit kunt. Het enige probleem is: Je weet niet waar je op moet letten bij het kopen van een occasion. Gelukkig hebben wij hieronder de 3 beste tips voor je verzameld voor het aanschaffen van een occasion.

Wat is je budget en wat zijn je wensen?

Natuurlijk wil je graag een auto met zoveel mogelijk opties en het moet natuurlijk ook een “Eye catcher” op de weg zijn of ben jij meer het persoon die tevreden is als die veilig van A naar B komt. Ieder heeft zo zijn eigen wensen en ook zijn eigen budget. Kortom zoek uit wat je budget is en schrijf je wensen op zodat je niet voor verassingen komt te staan. Denk bijvoorbeeld aan:
– De ruimte in de kofferbak.
– Het aantal zitplekken.
– Drie of juist een vijfdeurs?
– Schakel of automaat?
– De instaphoogte
Zo kunnen we nog wel even door gaan. Schrijf vooral op wat je allemaal zoekt voor je auto om teleurstellingen te voorkomen. Dit zorgt er ook voor dat je jouw perfecte occasion sneller gevonden hebt.

De proefrit

Je hebt een auto gevonden en je hebt een afspraak gemaakt voor een proefrit. Maar waar ga je nu specifiek op letten? Een aantal belangrijke zaken, die misschien wel een beetje voor de hand liggen zijn: De status van de lak, zijn alle sleutels aanwezig? Zie je kleurverschil op de auto bij bijvoorbeeld een bumper? (schade uit het verleden) Maar denk ook aan technische zaken. Zijn de remmen van de auto in orde? Is de kilometer stand realistisch? Loopt de auto lekker stationair? En natuurlijk niet te vergeten hoor je aparte geluiden die je normaal niet hoort te horen?

Na een maand al pech?

Als je een occasion van een particulier koopt heb je bijna nooit garantie op de auto als er iets kapot gaat binnen een bepaald aantal maanden. Bij garages is dit natuurlijk een ander verhaal. Veel occasions hebben hier een garantie van minimaal 3 maanden tot maximaal 2 jaar. Let wel op dat dit niet bij elke garage het geval is, dus lees de algemene voorwaarden goed voor je een occasion aanschaft!

Populaire posts

To Top