Gezondheid

Dit is waarom water drinken erg belangrijk voor je is!

Dit is waarom water drinken erg belangrijk voor je is!

Het menselijk lichaam bestaat voor zo’n 60% uit water, dat is echt enorm veel. Het is dus ook niet gek dat we dagelijks gemiddeld 3 liter vocht binnen krijgen via ons eten en drinken. Toch wordt vaak onderschat hoe belangrijk dat vocht nou eigenlijk voor ons lichaam is. In deze blog leggen we uit waarom genoeg water drinken nou zo belangrijk is, dat motiveert dan weer om meer te drinken!

Je verliest elke dag vocht

Een vrouwenlichaam bestaat dus voor 60% uit water, bij mannen ligt dat zelfs nog 5% hoger. Mensen verliezen eigenlijk de hele dag door vocht op verschillende manieren. Dat kan bijvoorbeeld via transpireren, door naar het toilet te gaan maar ook via de ademhaling. Niet iedereen verliest evenveel vocht, ook dat hangt weer af van verschillende factoren als leeftijd, geslacht en gewicht. Om dat vocht level in je lichaam op peil te houden moet je dus voldoende water drinken om te compenseren. Daarom is een mepal drinkfles een goede aanvulling voor je dagelijks leven.

Wat kun je het beste drinken?

Per dag moeten volwassen mensen gemiddeld 1,5 liter aan vocht via drinken binnen  krijgen. De rest van de dagelijks aan te raden hoeveelheid krijgen we namelijk via de voeding al binnen. Om vocht binnen te krijgen kun je in principe natuurlijk zo goed als alles innemen, maar toch is het één beter dan het ander. Zo is water uiteraard het allerbeste, hier zitten geen suikers, calorieën of andere toevoegingen in. Daarnaast kun je ook prima voor dranken kiezen die op de schijf van vijf staan, denk aan groene thee of melk. Als je er voor kiest om melk, koffie of kruidenthee te drinken let dan wel op dat je hier niet teveel van binnenkrijgt. Vaak wordt er een maximum van 3 glazen of kopjes te drinken.

Lichaamstemperaturen

Om je lichaam op temperatuur te houden heeft je lichaam water nodig. Zo heeft je lichaam een afkoel mechanisme dat ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld gaat zweten als je het  warm hebt. Als je dus te weinig vocht hebt, kan jouw lichaam zichzelf niet afkoelen.

Hoe zorg je ervoor dat je voldoende vocht binnenkrijgt?

De hele dag door water drinken kan op een gegeven moment een keer gaan vervelen, daarom kun je voor variatie water met munt en citroen drinken of met komkommer of fruit! Om nou te zorgen dat je niet vergeet om te drinken kun je een mepal drinkfles aanschaffen. Zo’n waterfles kun je makkelijk overal mee naar toe nemen en gewoon weer bij vullen. Ook kun je de waterfles via de website van MyMepal nog personaliseren!

Populaire posts

To Top