Lifestyle

De voordelen van een brommer

De voordelen van een brommer

De brommer is een praktisch vervoermiddel dat je snel van de ene plek naar de andere brengt. Naast dat je met een brommer makkelijk kunt reizen, heeft het nog veel meer voordelen vergeleken met andere voertuigen. Brommers zijn namelijk veel minder duur dan je waarschijnlijk denkt. Sinds de e-scooters op de markt zijn gebracht, zijn de prijzen verder gezakt. E-scooters zijn inmiddels te koop onder de prijs van een ‘gewone’ benzine brommer. We vertellen je wat de voordelen zijn van een brommer.

De voordelen vergeleken met een fiets

Als je regelmatig op de fiets zit, herken je het vast dat je door fietsen gaat zweten. Omdat je rustig op een brommer zit, heb je hier geen last meer van. Het enige wat je op een brommer hoeft te doen is namelijk zitten en gas geven. Brommer rijden kost dus veel minder energie. Daarnaast kun je met een brommer meer meenemen dan met de fiets. Er is standaard al bagageruimte, maar met een topkoffer kun je dit makkelijk ook nog uitbreiden.

Een ander voordeel van de brommer vergeleken met de fiets is de snelheid. Een bromscooter kan wel 45 kilometer per uur rijden, een snorscooter gaat 25 kilometer per uur. Met beide voertuigen ben je dus sneller dan met de fiets. Met een brommer kun je ook makkelijker iemand meenemen dan met de fiets. Daarnaast zit het voor de persoon achterop ook comfortabeler dan een bagagedrager.

De voordelen vergeleken met de auto

Je ziet de meeste mensen in een auto stappen: je zit droog, het gaat snel en je hebt veel ruimte. Maar voor kortere afstanden is het lang niet altijd voordelig om met de auto te gaan. Ook kun je met een auto soms moeilijk een parkeerplaats vinden of je staat weer in de file. Is je werk niet zo ver van je huis af? Dan kan een brommer een handig vervoermiddel zijn. Het grote voordeel van de brommer is dat je niet in de file komt te staan, en je kunt makkelijk drukke wegen omzeilen. Daarnaast is er bijna altijd een parkeerplaats vrij voor een brommer. Je kunt hem praktisch gezien voor de deur parkeren. Daarnaast is het parkeren met een brommer bijna altijd gratis.

De aanschaf van een brommer is daarnaast ook goedkoper dan een auto. Je bespaart geld met brandstof omdat de motor veel zuiniger is. Daarnaast is een brommerverzekering veel goedkoper én je betaalt geen wegenbelasting.

Openbaar vervoer of toch met de brommer?

Een brommer kan ook een stuk handiger en sneller te zijn dan het openbaar vervoer. Bij het openbaar vervoer moet je namelijk altijd eerst nog naar het station of een halte reizen, waarbij je rekening moet houden met de vertrektijden. Vooral voor kleine stukken is een brommer sneller. De kosten voor brandstof zijn in verhouding ook een stuk lager dan de prijs die je voor een bus- tram- of treinkaartje betaalt. Als je grote afstanden moet afleggen met de trein, is het minder gunstig om met de brommer te gaan.

Populaire posts

To Top