Lifestyle

3 onbekende boeken die je écht gelezen moet hebben

3 onbekende boeken die je écht gelezen moet hebben

Met de koude maanden weer in aantocht is het de hoogste tijd om eens na te gaan denken over welke boeken wel leuk zijn om juist in deze periode te lezen. Daarom een greep uit de meest interessante boeken waaruit je kunt kiezen.

Er was eens een rivier – Diane Setterfield

Dit is een boek voor mensen die houden van historische romans. Dit boek gaat over Engeland in de Victoriaanse tijd. Het verhaal vertelt over een oude herberg aan de Theems, waar vaste bezoekers elkaar verhalen vertellen om de tijd te doden. Op een gegeven moment zwaait de deur open en strompelt er een vreemdeling naar binnen. In zijn armen ligt het lichaam van een kind. Het is levenloos. Enkele uren later haalt het meisje plotseling adem en keert het terug naar het land van de levenden. Je kan je afvragen of het een wonder is of misschien wel tovenarij. Er kan natuurlijk ook een wetenschappelijke verklaring achter zitten. Het verhaal over het meisje verspreidt zich al snel door de herberg, maar bereikt ook de rivieren en de dorpen langs de rivier. Wat is de rol van d de herberg De Zwaan hierin? Een prachtig geschreven boek waarbij het verhaal voldoende ruimte laat voor je eigen verbeelding.

De Jongens van Nickel – Colson Whitehead

Colson Whitehead is ook de schrijver van De Ondergrondse Spporweg. Wie dat boek heeft gelezen weet dat deze schrijver er goed in is om te spelen met je verbeelding en spanning over te brengen in het geschreven woord van zijn boeken. In dit boek ga je terug naar de tijd van Jim Crow en de rassenscheiding zoals het was in de Verenigde Staten. Deze periode kan wel worden omschreven als een van de meest duistere tijden in de geschiedenis van Amerika. Elke kleine fout die een kleine zwarte jongen maakt, kent grote consequenties. Je volgt het verhaal van de jonge Curtis die zich vasthoudt aan de idealen van Martin Luther King, desondanks de ellende die hij meemaakt.

De Onsterfelijken – Chloe Benjamin

In dit boek volg je het verhaal van de broers en zussen Gold in de jaren zestig. Zij krijgen hun sterfdatum te horen. Dit is niet zonder gevolgen. Ze proberen allemaal het lot te veranderen. Broer Simon gaat naar San Francisco om de liefde te vinden, Klara weet het verschil tussen realiteit en fictie niet, Daniël wordt longarts en Vanya probeert de grens tussen onsterfelijkheid en wetenschap te onderscheiden.

Populaire posts

To Top