Gezondheid

Zo voorkom jij valpartijen in de douche

Zo voorkom jij valpartijen in de douche

Een valpartij in de douche is helaas snel gebeurt. De combinatie van water met zeep zorgt voor een gladde omgeving. Het is dan ook niet zo raar dat er jaarlijks veel mensen uitglijden onder de douche. Dit kan heel vervelend zijn, iets breken gebeurt gemakkelijk na zo’n valpartij. Daarom kan het handig zijn om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, om te voorkomen dat je binnenkort (opnieuw) uitglijdt in de douche. Lees gerust mee met onze tips!

Anti-slip mat

Niet alleen in de douche zelf, ook vlak buiten de douche glijden mensen vaak uit. Vooral als mensen uit de douche stappen wil dit nog wel eens gebeuren. Door gebruik te maken van een anti-slip mat voor de douche kun je de kans op valpartijen aanzienlijk verkleinen. Een goede badmat voor de douche kan al helpen, maar toch glijden deze nog vaak weg. Een anti-slip mat biedt dan net wat meer zekerheid.

Douchekruk

Een douchekruk is een ideale oplossing als je bang bent om te vallen tijdens het douchen. Door rustig te gaan zitten is de kans op vallen al een stuk kleiner. Zo kun je beter genieten van het douchen zelf, je hoeft je niet meer zoveel zorgen te maken om uit te glijden. Een douchekruk neemt weinig ruimte in. Daarnaast zijn ze gemakkelijk te verplaatsen. Mocht je de ene dag toch willen staan, dan zet je het krukje gemakkelijk uit de douche. Toch liever zittend douchen? Dan kun je het krukje er eenvoudig bij pakken.

Douchestoel

Deze optie lijkt natuurlijk op de optie hierboven. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen een douchekruk en een douchestoel. Een douchestoel kan bijvoorbeeld aan de muur worden vastgemaakt. Ook hebben douchestoelen een leuning voor de rug en de armen, een douchekruk heeft dit niet. Een ander voordeel van een douchestoel is, is dat sommige modellen inklapbaar zijn. Zo heeft u wel standaard een douchestoel in de douche, maar kun je deze ook eenvoudig inklappen.

Een handgreep Een handgreep is gemakkelijk te plaatsen in een douche. Deze handige grepen kun je eenvoudig vast houden tijdens het douchen, zo heeft u wat meer houvast. Ook is een speciale douchehandgreep gemakkelijk te combineren met een douchestoel of kruk. Zo kun je door middel van de handgreep gemakkelijker opstaan. Er zijn verschillende soorten handgrepen te bestellen, ook zijn er varianten met een zuignap. Zo hoeft u niet meteen in een muur te boren als u gebruik wilt maken van een handgreep in de badkamer.

Populaire posts

To Top