Gezondheid

Test je mushrooms

Test je mushrooms

Wanneer je mushrooms gebruikt, dan wil je vast ook graag meten wat je gebruikt. Of misschien wil je wel weten hoe sterk jouw eigen gekweekte mushrooms zijn. Gelukkig bestaan er nu kits waarmee jij jouw mushrooms kan testen. Met behulp van een sample kan je analyseren hoeveel psilocybine jouw truffels bevatten. Benieuwd hoe deze techniek van het meten van psilocybine levels tot stand is gekomen? Je leest het in deze blog!

Een meetinstrument voor psychotrope stoffen

Het begon allemaal toen professor Bei uit Duitsland deelnam aan een onderzoek naar de productie van kwantitatieve testsystemen van psychotrope stoffen. Dr. Bei ontwikkelde een meetinstrument waarmee de hoeveelheid actieve stof psilocybine gemeten kan worden in mushrooms.

Je hebt je vast wel eens afgevraagd wat de hoeveelheid psilocybine in jouw mushrooms en truffels is. Dit is vooral belangrijk om te weten wanneer je aan microdosing doet. Een te grote hoeveelheid aan de werkzame stof kan voor andere effecten zorgen dan je zou willen bij een microdosing. Je wil in dit geval namelijk niet het gevoel hebben dat je onder invloed bent. Daarom is een nauwkeurige hoeveelheid psilocybine belangrijk bij deze vorm van het innemen van mushrooms.

Testen voor gebruik

Ook bij het gebruiken van een macrodosis is het geen slecht plan om te meten hoeveel psilocybine je binnenkrijgt. Ze zeggen niet voor niets meten is weten, ook voor als je een echte psychedelische trip maakt. Wanneer je zelf jouw mushrooms kweekt weet je niet de precieze hoeveelheid werkzame stof die in jouw mushrooms zit. Door te testen kom je erachter welke van jouw truffels het krachtigste is.

Als een pro

Zorg ervoor dat je bij het testen nauwkeurig en professioneel te werk gaat. Er zijn verschillende kits die je kunnen helpen bij het testen van jouw mushrooms, kies een betrouwbare uit! Naast het hebben van zo’n kit is het ook aan te raden om een professionele precisieweegschaal aan te schaffen. Zo weet je meteen hoeveel mushroom jij bij je microdosis binnenkrijgt. Waarom is dit zo belangrijk? Wanneer je de hoeveelheid psilocybine die je inneemt precies weet, kan je er ook achter komen wat jouw sweet spot is. Jouw sweet spot is jouw persoonlijke ideale hoeveelheid mushroom die voor de gewenste effecten in jouw lichaam zorgt. Zorg ervoor dat je niet te veel neemt, dan is het geen microdosis meer. Maar neem ook niet te weinig, dan ervaar je misschien helemaal geen effecten. Meten is toch echt weten!

Populaire posts

To Top