Gezondheid

Een leuk leven maar toch depressie

Een leuk leven maar toch depressie

Het is die jongen op de universiteit die de aanvoerder is van zijn hockeyteam. Degene die de mooie vriendin heeft, de goede familie, de “coole” vrienden, degene die lijkt alsof hij alles voor hem heeft aan de buitenkant, omdat hij dat waarschijnlijk doet. Maar diezelfde man ligt elke avond in bed en wenste dat hij dood was, wenste dat dit niet zijn leven was, niet nog een dag van dit leven wilde meemaken. Het is dezelfde man die het niet meer aankan omdat iedereen hem vertelt dat hij niets te klagen heeft. Het is dezelfde man die met niemand kan praten omdat iedereen denkt dat hij dramatisch doet omdat zijn leven prima is.

Heb geduld met iemand met een depressie

Iemand die een depressie heeft is niet per se de meest trieste persoon in de kamer, het kan de persoon zijn die een glimlach forceert en je probeert te overtuigen dat ze gelukkig zijn, net zoals ze zichzelf proberen te overtuigen. Het is de persoon die zich probeert te openen, maar voortdurend wordt afgesloten. Het is de persoon die heeft besloten dat het het beste is om te proberen hun gevechten alleen aan te gaan, omdat niemand de tijd wil nemen om te luisteren naar wat ze doormaken, in plaats daarvan willen mensen hen gewoon vertellen dat het goed komt.

Niet oordelen

Mensen oordelen zo snel, zeggen zo snel “maar dat heb ik niet en ik ben nog steeds niet depressief.” En dat ben je misschien niet, maar alleen omdat het lijkt alsof ze het allemaal voor elkaar hebben aan de buitenkant, wil nog niet zeggen dat hun wereld van binnen geen donkere, chaotische puinhoop is. Depressie slaat geen mensen over die lijken alsof ze alles voor elkaar hebben. Het maakt niet uit wat je lijkt te hebben, want je kunt alles hebben en je toch waardeloos voelen omdat depressie een probleem is voor de geestelijke gezondheid. Het gaat verder dan wat je hebt en bezit, het heeft te maken met een chemische onbalans in je hersenen.

Acceptatie

Depressie is dat stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent. Het zijn de tranen die zonder reden vallen. Het is het gebrek aan motivatie dat ervoor zorgt dat je de hele dag in je bed wilt wegkwijnen. Het blijft altijd in je achterhoofd hangen, zelfs op de beste dagen. Het worstelt constant met demonen die je gewoon niet kunt verklaren. Depressie heeft altijd de overhand, zelfs als je denkt dat je de controle hebt.

Populaire posts

To Top