Financien

Wat als ik geen loon krijg?

Wat als ik geen loon krijg?

Wanneer je werkt doe je dat voor een salaris. In jouw arbeidscontract staat jouw uurloon of brutoloon per maand en als jij de afgesproken uren hebt gewerkt, is de werkgever verplicht je uit te betalen. Blijft dit uit en krijg je geen loon? Lees dan verder, want wij vertellen je wat je daartegen kunt doen!

Bemiddeling

Een eerste stap is altijd bemiddeling. Ga rustig met je baas in gesprek en vraag hoe het komt dat je nog geen loon hebt ontvangen. Misschien is er wel een hele goede verklaring voor, zoals een storing in het systeem of bij de bank. Wanneer je structureel te laat of geen loon ontvangt, mag het gesprek wat serieuzer gevoerd worden. Probeer altijd vriendelijk te blijven, maar steek wel zakelijk in. Wanneer je het moeilijk vindt om het gesprek met je baas aan te gaan, kun je altijd vragen of een collega of iemand van personeelszaken je bij staat. Dit kan ook handig zijn wanneer je al meerdere gesprekken met je werkgever hebt gevoerd die tot niets hebben geleid.

Incassobureau

Een stap die je kunt zetten waar je niet zo snel aan zou denken, is het inschakelen van een incassobureau. Incassobureau Den Bosch is er niet alleen voor ondernemers of verhuurders die te maken krijgen met wanbetalers, maar ook voor jou als werknemer. Daar waar een afgesproken bedrag tussen werkgever en werknemer, ondernemer of klant, verhuurder of huurder niet wordt nagekomen, kan een incasso advocaat uitkomst bieden. De advocaat stuurt jouw werkgever een brief met een verzoek tot betaling. Doordat je een advocaat inschakelt, neemt jouw baas je zeer waarschijnlijk een stuk serieuzer, wat de kans vergroot dat jouw salaris snel uitgekeerd wordt. Het inschakelen van een incassobureau kan jou bovendien wat rust geven, omdat je zelf niet actief bezig hoeft te zijn met de kwestie.

Juridische procedure

Blijft de betaling van je loon na het inschakelen van het incassobureau nog steeds uit? Dan kan de incasso advocaat je helpen bij het opstarten van een juridische procedure. De advocaat weet het arbeidsrecht haarfijn toe te passen op de situatie en zal je tijdens het proces bijstaan. Mocht het zover komen dat bemiddeling tussen jouw advocaat en je werkgever op niets uitdraait, dan zal de procedure in de rechtbank terecht komen. Dit is een vervelende situatie die je het liefst wil voorkomen, maar mocht het daartoe leiden, is het wel fijn om te weten dat je juridisch bijgestaan kan worden. Wanneer je de procedure via het incassobureau start, bestaat er een no-win-no-fee-beleid, wat ervoor zorgt dat je geen geld verliest als het proces niet in jouw voordeel verloopt. Dat bespaart je een hoop geld en dat is wel zo prettig!

Populaire posts

To Top