Financien

Professioneel hypotheekadvies nodig?

Professioneel hypotheekadvies nodig?

Ben je klaar voor de volgende stap en wil je graag een huis kopen? Dan zijn er een hoop aspecten die invloed hebben op de aankoop van het huis. Denk hierbij aan de financiering van het huis, de concurrentie in de huizenmarkt, een goede makelaar etc. In deze blog zoomen we in op het financiële gedeelte en vertellen we je meer over hypotheken en hoe dit in zijn werk gaat.

Verschillende soorten hypotheken

Een huis is een grote aankoop waar hoogstwaarschijnlijk een lening voor afgesloten moet worden. Deze lening heet een hypotheek. De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van het inkomen en wordt berekend door middel van een woonquote. Er zijn verschillende soorten hypotheken waarbij je bij de een begint met hoge maandelijkse kosten en steeds minder gaat betalen of juist andersom. De meeste voorkomende hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Bij een annuïteitenhypotheek zijn de maandlasten in het begin lager en ga je steeds meer aflossen. De lineaire hypotheek is het juist het tegenovergestelde, de maandlasten zijn in het begin hoger maar ga je steeds minder betalen. Het soort hypotheek is ook afhankelijk van de berekening die wordt gemaakt aan de hand van het inkomen en de woonquote.

Hypotheekadviseurs

Een hypotheek lening is nogal ingewikkeld en daarom is het verstandig om naar een hypotheekadviseur te gaan. Meestal kan je naar een hypotheekadviseur bij je eigen bank maar vaak is het beter om naar een onafhankelijk adviseur te gaan. Zij vergelijken alle opties en kunnen zo beter een hypotheek vinden die het beste bij jou past. Banken vergelijken namelijk niet de hypotheken van andere partijen en bieden alleen hun eigen hypotheeklening aan. Bij de hypotheekadviseur wordt er eerst een analyse gedaan van de situatie waarbij er wordt gekeken naar het verzamelinkomen maar ook naar de contracten. De adviseur gaat op zoek naar de beste optie en zal dit dan met je bespreken. Een van deze onafhankelijke hypotheekadviseurs is www.ikbenfrits.nl waar ze online advies geven. Tijdens het eerste gratis gesprek wordt jouw persoonlijke situatie en behoeften besproken en krijg je een analyse van jouw situatie en mogelijkheden. Vervolgens kan je tijdens het adviesgesprek samen met je adviseur de juiste keuze maken.

Kortom, een huis kopen doe je niet zomaar even er komt meer bij kijken dan je denkt. Zorg er daarom voor dat je goed bent geïnformeerd met het juiste advies zodat je een goede keuze kunt maken. Met het advies van een hypotheekadviseur moet dat helemaal goed komen, succes!

Populaire posts

To Top