Financien

Geld lenen voor je bedrijf: de voordelen van zakelijk lenen op een rij

Geld lenen voor je bedrijf: de voordelen van zakelijk lenen op een rij

Vrijwel iedere ondernemer loopt er wel eens tegenaan: je wilt een investering doen, maar mist het vermogen om dit te kunnen realiseren. Om vermogen te kunnen genereren, is die investering echter wel wenselijk. In dat geval biedt een zakelijke lening de uitkomst. Al klinkt geld lenen met rente wellicht risicovol, het afsluiten van een zakelijke lening heeft een aantal belangrijke voordelen. In dit artikel wordt toegelicht welke voordelen dat precies zijn.

1. Ruimte

Om groei te kunnen bewerkstelligen is het nodig om te investeren in je onderneming. Dit geldt voor iedere onderneming. Opschalen, versnellen, verbeteren, het hangt allemaal samen met nieuwe aankopen doen. Aankopen die doorgaans behoorlijk wat geld kosten. Het is logisch dat je als onderneming niet altijd in staat bent (of er simpelweg om staat te springen) om daar eigen vermogen in te steken. In zulke gevallen kan zakelijke lenen bij Swishfund de uitkomst bieden. Zo’n lening biedt namelijk de financiële ruimte om in je bedrijf te investeren, zonder dat je daarvoor je persoonlijke reserves hoeft aan te spreken. Zo kan je onderneming groeien, maar houd je zelf ook nog geld achter de hand.

2. Duidelijk

Een zakelijke lening betekent daarnaast ook duidelijkheid. Je ontvangt het benodigde bedrag vaak al vlug op je rekening en maakt direct afspraken omtrent aflossen. Dit wil zeggen dat je tijdens het afsluiten van de zakelijke al de precieze terugbetalings-voorwaarden bepaalt. Dit geldt ook voor het rentebedrag. Door vooraf de rente vast te stellen voor de gehele looptijd van de lening, verschaf je jezelf direct helderheid over het gehele financiële plaatje.

3. Snel

Het afsluiten van een zakelijke lening heeft tegenwoordig weinig haken en ogen meer. Waar je vroeger nog in persoon bij de bank langs moest gaan om de lening aan te vragen, hoef je er nu de deur niet meer voor uit. Je kunt dus op ieder moment van de dag online een zakelijke lening aanvragen. Ook zijn geldverstrekkers tegenwoordig razendsnel in het bepalen of je met de financiële situatie van de onderneming in aanmerking komt voor een zakelijke lening.

Populaire posts

To Top