Fashion

De industriële fauteuil als stijlvolle troon

De industriële fauteuil als stijlvolle troon

Een onmisbaar facet in je woonkamer, die positie neemt de fauteuil al decennia lang in. Maar om nu te zeggen dat het karakter van dit prinsheerlijke zitmeubel nauwelijks aan verandering onderhevig was, valt allerminst te zeggen. Van stof tot leer, van hout tot metaal en van rood tot lichtgroen; een breed keur aan fauteuils passeerde door de jaren de revue. De trend van nu? Dat is zonder meer de fauteuil industrieel! En wij weten wel waarom.

1. Combinatie van elementen

De industriële fauteuil combineert elementen van staal en hout tot een stoer geheel. Lederen fauteuils worden vaak gecombineerd met een stalen onderstel. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen zoals staal, metaal, beton of (oud) hout … materialen die vaak onbewerkt zijn. De meubels hebben zeker niet te veel franjes en tierlantijntjes nodig; sober, strak én stoer zijn de kernwaarden.

2. Variatie in uiterlijk

Industriële fauteuils variëren van stoere en robuuste modellen tot strakke designs fauteuils. Zwart en cognac zijn erg populair als kleuren; daarmee kun je namelijk alle kanten op. Of je nu kiest voor een klassieke donkerbruine robuuste fauteuil of de meer verfijnde velvet fauteuils; ze verzekeren dat je lekker kunt relaxen in je interieur.

3. Duurzaam materiaal

Veel industriële fauteuils zijn voorzien van een leren bekleding. Van hoogwaardige kwaliteit en erg duurzaam. Schoonmaken met niet te agressieve schoonmaakmiddelen voorkomt verkleuring en beschadiging; met het juiste onderhoud gaat je fauteuil industrieel jaren mee.

4. Genieten in huis

Een fauteuil, ook wel leunstoel of relaxstoel genoemd, fungeert meer en meer als middelpunt van de woonkamer. Een middelpunt om heerlijk te genieten in eigen huis. Zo kun je verschillende modellen uitbreiden met verstelbare functies en zijn fauteuils leverbaar met bijpassende voetenbank, voor extra comfort.

5. Het perfecte plaatje

Het mooie aan industriële fauteuils is dat ze niet alleen een geheel industriële inrichting vervolmaken; ze passen ook prima thuis in heel veel andere stijlen. Industrieel in combinatie met een moderne, retro of juist Scandinavische zithoek geven bijvoorbeeld een verrassend effect! En naast het comfort geeft de fauteuil industrieel een luxueuze en trendy uitstraling aan de woonkamer.

Populaire posts

To Top