Fashion

5 x inspiratie voor je woonkamer!

5 x inspiratie voor je woonkamer!

De woonkamer is een plek waar we veel tijd doorbrengen. Wanneer we thuiskomen uit werk, met het gezin een film kijken of met vrienden gezellig een kop koffie of een borrel drinken. Om deze reden is het inrichten van de woonkamer een belangrijke taak en verdient het dus ook een flinke dosis van je aandacht. Met de juiste stappen richt je je woonkamer in tot je favoriete plek in van het huis: de plek waar je tot rust komt. In dit artikel geven we je daarom wat inspiratie tips mee om te helpen inrichten. 

Functie van de woonkamer

Omdat de woonkamer zo’n essentiële ruimte betreft is het belangrijk om een prioriteitenlijst te maken met welke functies deze kamer gaat vervullen. Denk aan: goed televisie kunnen kijken, ruimte om spelletjes te spelen op een grote salontafel of moet er juist genoeg opbergruimte zijn in de ruimte? Stel jezelf de vraag: wat wil ik hier gaan doen? En beantwoord deze vragen in de vorm van een lijst. Zo kun je gericht zoeken in de wereld van woonwinkels.

De ruimte inrichten

Nu je alle belangrijke doelen voor je woonkamer hebt bepaald is het tijd om te kijken naar hoe je de ruimte eigenlijk gaat inrichten. Het is namelijk zo dat je je woonkamer logisch wilt indelen om er een prettige plek van te maken. Om dit te doen kun je het beste een plattegrond maken van de ruimte en daar je meubilair inclusief looproutes in tekenen. Zo weet je precies of je een logische indeling maakt, de meubelstukken gaan passen en je niet per ongeluk steeds nét tegen een bijzettafel aanloopt.

De stijl van het interieur bepalen

Met alle functies en indeling voor je woonkamer in het achterhoofd, is het tijd om te zoeken naar een woonstijl die aan jouw wensen voldoet. Denk bijvoorbeeld aan Scandinavisch, bohemian, minimalistisch of toch meer industrieel. Kun je er niet helemaal uitkomen, ga dan zeker langs een woonwinkel of praat met woonexpert en laat je inspireren.

Inrichten met meubilair

Nu komt het leukste gedeelte: het meubilair kopen. Omdat je al zo stapsgewijs voorwerk hebt gedaan, kun je nu op zoek gaan naar meubels in de woonstijl van jouw voorkeur en met de juiste afmetingen. Investeer vooral in tijdloze items van goede kwaliteit, zo hoef je niet over drie jaar weer een nieuwe bank te kopen. Wel zo prettig!

Populaire posts

To Top