Entertainment

Top 5 tips voor een geweldige carnaval

Top 5 tips voor een geweldige carnaval

Het jaar is snel voorbijgegaan en het duurt niet lang meer voordat het alweer carnaval is! Al woon je in het zuiden of in het noorden, je kan altijd gezellig carnaval mee komen vieren, al is het je eerste keer. Wel is het goed om alvast op een paar punten voorbereid te zijn om er een optimale ervaring van te maken.

1: Wat kan je zien?

Tijdens carnaval zijn er veel verschillende evenementen waar je aan deel kunt nemen of van kunt genieten. Denk bijvoorbeeld aan fanfares die door de straten lopen en die typische carnavals muziek spelen. Hierdoor is het wel makkelijk om gelijk in de perfecte feeststemming te komen voor de rest van de carnavals week. Uiteraard zullen er ook weer diverse optochten plaatsvinden waar je de meest originele, grote carnavalswagens kunt aanschouwen. Als de optocht langs een centraal gelegen punt trekt, is het handig om je daar strategisch te positioneren, zodat je na de optocht gelijk verder de stad in kunt om verder te carnavallen!

2: Carnavalsoutfit

Bij carnaval is het de bedoeling dat je jezelf verkleedt als iets absurds of grappigs. Dit is een fenomeen wat al tijden plaatsvindt. Carnaval is het moment dat je even alles los kan laten en gewoon kan gaan feesten. Oorspronkelijk was dit bedoeld als een feest periode voor het vasten, wat later plaatsvond. Dit vasten wordt nog zelden gedaan, en alleen het feestgedeelte is overgebleven. Er zijn natuurlijk geweldige opties om je te gaan verkleden. Of je nu op zoek bent naar carnavalskleding heren, of als dame nog een sexy carnavalsjurkje of juist comfortabele onesie zoekt; de keuze is tegenwoordig reuze. Je kunt bijvoorbeeld een kostuum scoren dat gebaseerd is op je favoriete show of voor een klassiek (maar al-tijd goed) beroepen kostuum kiezen. Het kan best koud zijn in februari, waardoor het slim is om jezelf wel warm aan te kleden. Het kan daarom verstandig zijn om carnavalskleding over elkaar aan te trekken, voordat je op pad gaat.

Zeker dames die van plan zijn om zich deze carnaval in petticoat of jurkje te hullen, doen er verstandig aan om deze te combineren met een carnavalsjas dames.

3: Nieuwe namen

Schrik niet als je tijdens Carnaval in Eindhoven bent, en overal lampengat ziet staan of wanneer je in Den Bosch bent en de stad opeens wordt aangeduid als Oeteldonk. De Brabantse dorpjes en steden krijgen allemaal een unieke, andere naam tijdens carnaval. De carnavalsnaam wordt afgeleid van iets waar de steden of dorpjes bekend om staan of iets uit de geschiedenis. Zo heet Eindhoven “Lampegat” omdat Philips uit Eindhoven komt, en dit van oudsher een lampenfabrikant is. Oeteldonk kan voor meerdere dingen staan, maar een bekende uitleg voor de naam is dat veel mensen Oetelaar als achternaam hebben en dat donk voor moeras staat waar Den Bosch door omsingeld is. Het is altijd een handig idee om te kijken hoe de steden heten tijdens carnaval, en zeker leuk om te weten als je nog nooit of weinig in Noord-Brabant komt!

4: Algemene tips carnaval

Er zijn veel tips die je kunnen helpen en voorbereiden op komende Carnaval. Hierbij nog een aantal must-knows:

  • Zorg ervoor dat je comfortabele kleding aan hebt, want je staat er waarschijnlijk de hele avond in te dansen en zweten.
  • Eet genoeg s ’ochtends. Zeker als je van plan bent om heel de dag alcohol te drinken, is het goed om een sterke bodem te hebben.
  • Pak genoeg slaap mee, of las een rustdag of middag in. Als je moe aan het feesten bent kan je er niet 100% van genieten en een dagje even uitslapen is ook wel fijn.

Maar de belangrijkste tip van ze allemaal, heb veel plezier!

Populaire posts

To Top