Entertainment

Hoe weet je welke boeken je gelezen moet hebben?

Hoe weet je welke boeken je gelezen moet hebben?

Overvloed aan keuzes

Het is tijd voor een nieuw boek, maar je weet niet goed waar te beginnen. Je snuffelt door de covers, maar er zijn er zo veel! Misschien weet je al wat voor genre je wil lezen, maar het aanbod blijft overweldigend.
Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je in een mum van tijd dat ideale boek gevonden hebt.

Surfen door de letters

Dankzij het wereldwijde web kan je erg veel winkels online bezoeken. Sites van boekhandelaars bieden je de kans om op genre, auteur, etc te zoeken. Je kan dan een interessant boek aanklikken en de achterflap lezen. Ben je er nog niet uit? De meeste sites geven je zelfs de kans om de eerste bladzijden te lezen.

Daarnaast bestaan er ook readly.com reviews. Readly is een website die alle magazines in de wereld samenbrengt. Je kunt er tijdschriften digitaal lezen en betaalt een vast bedrag iedere maand. In ruil krijg je onbeperkt toegang tot 3800 bladen van magazines over de hele wereld op je smartphone of tablet.

Wie aan boeken denkt, denkt in veel gevallen aan de bibliotheek met hun ervaren team van enthousiaste werknemers die staan te popelen om je te helpen met het vinden van de juiste match. Je kan natuurlijk een bezoekje brengen en met hun digitale diensten ben je maar een klik verwijderd van jouw volgende boek.

Lezers als vakjury

Sommige websites richten zich enkel op lezerservaringen. De spiritueelboek.nl reviews focussen zich bijvoorbeeld op de reacties op boeken die te maken hebben met persoonlijke groei zoals lifestyle, voeding of spiritualiteit.
Hebban en Goodreads zijn ook erg bekende websites waar je met een beetje geluk op het profiel van de auteur kan stuiten.

Bezoekje bij de uitgeverij

Niet in het echt natuurlijk, maar ook online! Uitgeverijen bieden een groot deel van hun aanbod aan op het internet. Als je bijvoorbeeld fan bent van een specifieke auteur, is de kans groot dat je alle boeken daar op één plaats terugvindt.
De meeste uitgeverijen hebben tevens een bepaald genre waarin ze zich specialiseren. Clavis is bijvoorbeeld bekend voor haar Young Adult, waar Zilverspoor zich dan weer richt op Nederlandstalige fantasy.

Zoals je leest, zijn er tal van mogelijkheden om je te helpen met de keuze van het volgende boek. Dus neem dat nieuwe boek bij de hand en laat je onderdompelen in het verhaal.

Populaire posts

To Top