Entertainment

Dit zijn ze dan, de trouwpakken trends van 2022

Dit zijn ze dan, de trouwpakken trends van 2022

Kleding is altijd aan trends onderhevig. Sommige trends komen maar even voorbij, waar andere trends jarenlang bij ons blijven. Maar hoe zit dit eigenlijk met trouwkleding? Nou, geloof ons maar, daar zijn ook zeer duidelijke trends waarneembaar. We herinneren ons allemaal nog wel de bombastische trouwjurken uit de jaren 80 en begin jaren 90, met veel broderiewerk en grote schouderopvullingen, en waar de heren overmatig glanzende trouwkostuums droegen. Dat nooit meer, dachten we jaren later met z’n allen. Wat brengen de huidige trends onder trouwpakken ons op dit moment eigenlijk? We nemen het in dit artikel met je door.

Ga er tijdig op uit voor je trouwkostuum

Op het moment dat je gaat trouwen komt er veel op je af, waaronder het kiezen voor je trouwkostuum. De beste beslissing die je kunt nemen is het tijdig bezoeken van een winkel gespecialiseerd in trouwkledij. Wees hier écht tijdig bij, want voor sommige trouwkleding geldt een wachttijd. Kies je bijvoorbeeld voor maatwerk, dan kan dit al snel 2 maanden in beslag nemen voordat je over je trouwkostuum of bruidsjurk beschikt. Je moet er toch niet aan denken dat je het allemaal maar net op het nippertje haalt. De stress alleen al! Wil je echt rustig op je gemak voor je trouwkostuum kijken, dan begin je hier minimaal 4 maanden van tevoren mee. Zo heb je ruimschoots de tijd om meerdere winkels te bezoeken. Let op, meestal verloopt dit op afspraak. Neem dus telefonisch of per e-mail contact op met trouwkostuumwinkel voor het maken van een afspraak.

Trouwpakken trends 2022

Welke trends bestaan er momenteel onder trouwkostuums? En past dit bij jou? De man mag in zowel grijsblauw, grijs, grijsgroen of juist in helderblauw, aubergine, of in het groen aan het altaar verschijnen. De kleuren blauw en groen komen in vele kleurvarianten. Denk aan zeeblauw tot donkerblauw, en van mintgroen tot donkergroen. Aubergine biedt iets minder varianten. Het fijne is dat je in de kostuumwinkel ook je trouwschoenen kunt kopen, passend bij de door jou zorgvuldig geselecteerde stijl.

Twee- of driedelig trouwkostuum?

De keuze voor een tweedelig of driedelig trouwkostuum is een zeer persoonlijke keuze. Het goede nieuws is dat het naar de hedendaagse trend allebei mag. Het gilet lijkt klassiek (en is dit ook), maar naar de huidige trend kan het gilet verrassend modern ogen. Zeker wanneer je kiest voor een lichtkleurig trouwkostuum. Kies bij voorkeur voor een gilet van dezelfde stof in dezelfde kleur.

Stropdas of vlinderstrik?

Opnieuw sta je voor een keuze, draag ik een stropdas of vlinderdas? Het mag allebei dit seizoen. De vlinderdas oogt iets vrolijker, waar de stropdas klassieker en formeler oogt. Het is echt waar je zelf de voorkeur aangeeft. Je kunt kiezen voor een das in dezelfde kleur, of juist in een complementaire kleur (wat levendig en modern oogt).

Tot slot

Een goede trouwkostuumwinkel biedt de klant alles wat hij zoekt en adviseert en inspireert de klant op vakkundige wijze. Je vindt er alles wat je zoekt; van maatpak tot confectiepak, en van stropdas tot schoenen. Let hierop bij het maken van een afspraak en bekijk ook eens wat klanten die jou voorgingen de winkel voor cijfer geven.

Populaire posts

To Top