Business

Waarom je wilt werken als magazijnmedewerker!

Waarom je wilt werken als magazijnmedewerker!

Een magazijnmedewerker is verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden die te maken hebben met goederenopslag en goederenstromen binnen een magazijn. Je bent daarmee onmisbaar voor vele zowel industriële als commerciële bedrijven. Benieuwd wat het werken als magazijnmedewerker inhoudt? Je leest het hier!

1. Wat is een magazijnmedewerker?

Een magazijnmedewerker houdt zich bezig met het laden en lossen, het sorteren en het administratief bijhouden van goederen. Als magazijnmedewerker kun je werkzaam zijn in verschillende branches. De

inhoudelijke werkzaamheden verschillen doorgaans per werkgever. Tegenwoordig heb je als magazijnmedewerker vaak te maken met internetbestellingen.

Afhankelijk van het magazijn werk je als magazijnmedewerker meestal samen met verschillende collega’s, oftewel: in ploegendienst. Iedere collega is verantwoordelijk voor specifieke werkzaamheden. Als je als magazijnmedewerker werkzaam bent binnen de transportsector kan ook de benaming logistiek medewerker op jou van toepassing zijn.

2. Welke werkzaamheden voert een magazijnmedewerker uit

  • Administratie bijhouden
  • Inscannen alle goederen
  • Laden en lossen vrachtwagens
  • Schoonhouden van het magazijn
  • Sorteren van alle goederen
  • Verplaatsen van goederen (hand of heftruck)
  • Verwerken binnenkomende bestellingen
  • Verwerken geretourneerde goederen
  • Verzendklaar maken orders

3. Waar kan een magazijnmedewerker werkzaam zijn?

Een magazijnmedewerker kan werkzaam zijn voor uiteenlopende bedrijven. Denk aandrogisterijen, supermarkten, kledingwinkels en bouwmarkten. Binnen kleinere organisaties of vestigingen kan een magazijnmedewerker ook verantwoordelijk zijn voor andere werkzaamheden. Het beroep magazijnmedewerker komt in de praktijk op verschillende manieren voor en zeker niet alleen binnen de detailhandel.

4. Hoe word je magazijnmedewerker?

Een van de belangrijkste competenties van een magazijnmedewerker zijn secuur en veilig werken. Daarnaast ben je stressbestendigheid, aangezien het werktempo binnen een magazijn vaak hoog ligt. Dit betekent ook dat je er niet vies van moet zijn om de handen uit de mouwen te steken. Omdat je in de meeste gevallen samenwerkt met anderen, kan ook communicatie aangemerkt worden als belangrijke competentie.

Zijn deze vaardigheden en eigenschappen je op het lijf geschreven? Overweeg dan om te solliciteren op de magazijnmedewerker Arnhem vacature en ga zo snel mogelijk aan de slag!

Populaire posts

To Top