Business

Review hier, review daar! Hoe betrouwbaar is het?

Review hier, review daar! Hoe betrouwbaar is het?

Google beweert er “geen tolerantie” is voor valse reviews, dat onjuiste reviews worden verwijderd en dat er geen plaats is voor spam in hun reviews. Dat klinkt allemaal geweldig – maar is het waar? Zijn Google-reviews betrouwbaar? We mogen niet vergeten dat Google, een ogenschijnlijk onschuldige zoekmachine, in het hart een bedrijf is met zijn eigen belangen in gedachten. Meer activiteit op Google is goed voor Google, ongeacht of die inhoud echt is of niet. Goed nieuws voor Google: het aantal reviews op hun site is de afgelopen jaren exponentieel gestegen. In 2014 stegen de reviews met 80% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het jaar daarop stegen ze met 114%. En in 2016 groeiden ze met 278%.

Wie kunnen we vertrouwen?

Ondanks al deze reviews – of misschien dankzij hen – zijn de reviews op Google gewoon niet betrouwbaar. Dit kan frustrerend zijn voor eigenaren van kleine bedrijven die last hebben van valse reviews. Ook misleidt het consumenten om aankopen te doen op basis van aanbevelingen die niet gebaseerd zijn op feiten of zelfs meningen. Helaas kun je niet altijd vertrouwen op wat je op internet ziet. Dit is waarom:

Google doet slecht werk bij het filteren van neprecensies

Google heeft sterke algoritmen voor zoekmachines. Daarom zijn ze zo succesvol. Maar hun algoritmische vaardigheid is niet in elk opzicht sterk. Google is verschrikkelijk in het spotten van neprecensies: en ze zijn vrij duidelijk. Vreemde, door elkaar gegooide namen die een algemene opmerking en positieve recensie achterlaten, zijn duidelijk nepaccounts. Vaak verschijnen soortgelijke accounts rond dezelfde tijd voor hetzelfde bedrijf. Dit is hoe u weet dat een bedrijf heeft betaald voor beoordelingen. Of u ziet iemand rond dezelfde tijd negatieve recensies achterlaten voor meerdere vergelijkbare bedrijven. Dit is dan ook een teken van nep reviews. Vaak worden deze mensen dan door de concurrent betaald om deze te schrijven. Dus als je denkt dat Google alle fake reviews eruit filtert dan heb je het goed mis. Vaak worden de reviews die gerapporteerd zijn niet eens verwijderd door Google.

Geen gehoor

Talloze ondernemers hebben keer op keer geklaagd dat ze moeite hebben om reviews verwijderd te krijgen. Om voor de hand liggende redenen deelt Google geen gegevens met het publiek over hoeveel van deze rapporten ze ontvangen (of hoeveel er worden verwijderd). Maar persoonlijke accounts beweren dat ze, zelfs nadat ze maandenlang meerdere keren dezelfde review te hebben gerapporteerd, niets terug horen. Dus ga niet blind af op reviews wanneer je iets gaat kopen want je kunt flink teleurgesteld worden!

Populaire posts

To Top