Business

Met alleen een website of webshop ben je er niet!

Met alleen een website of webshop ben je er niet!

Als je een nieuwe business begint om je huidige zaak wit uitbreidden dan ben je wereldvreemd als niet aan een online platform denkt. Het is eigenlijk van vanzelfsprekend dat je je ook online gaat laten zien. Op welke manier dan ook, welke het beste bij jou past. En op welke manier het bij jouw producten of diensten past. Maar het zal je misschien wel verbazen dat je er met alleen een website of webshop álleen niet bent.

Staar niet blind op online

Veel bedrijven, groot en klein, zorgen er voor dat ze een groot budget hebben voor online (marketing) doeleinden. Op zich is dat goed en zeker de moeite waar maar kijk goed wat je er mee wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld úren per weet inzet voor SEO werkzaamheden dan is de vraag of zich dat uitbetaald. Zeker, we geven toe, in veel gevallen loont het zeker. Maar als je te veel blindstaart of de bekende waardes dan kun je je daar in verliezen. En ook daarmee je einddoel uit het oog verliezen. En als je het te veel manipuleert kan het ook tegen je werken. En je kunt je afvragen, waar trek je de grens, hoe veer ga je voor een website met hele hoge Domein Autoriteit of Domein Rating van Ahrefs.com.

Combinatie van online en offline

Zoals het ongeveer 10 jaar geleden klonk heb je echt de combinatie nodig van de ‘clicks and the bricks’. Ofwel de online klikken op je website of webshop en de fysieke locatie. Dit kan per geval; verschillend zijn. Een winkel, magazijn, horeca of bijvoorbeeld een verhuurpunt. Het is gebleken dat de multicross het effectiefst is. Je zet het in om klanten of bezoekers te benaderen, te trekken en ‘over te halen’ om met je in zee te gaan.

Zelf of uitbesteden?

Als je de tijd hebt kun je er voor kiezen om zo veel mogelijk zelf te doen. Of je huurt in het begin per element een expert in waarna je daarvan leert en uiteindelijk zelf kan. Maar je kunt ook kijken naar waar je goed in bent. Vaak ik het raadzaam om hetgeen te doen wat je corebusiness is. Daarmee doe je waar je echt goed in bent en laat je de neventaken over aan iemand die daar weer goed in is.

Populaire posts

To Top