Business

Hier moet een veiligheidsbroek aan voldoen

Hier moet een veiligheidsbroek aan voldoen

Om de veiligheid van jouw personeel te waarborgen, kan het nodig zijn dat je enkele maatregelen moet nemen. Bijvoorbeeld door jouw personeel beschermende kleding te laten dragen. Doordat het lastig kan zijn om hier een keuze in te maken, vertellen wij jou graag op welke punten jij moet letten bij de aanschaf van een werkbroek. Zo kun jij voor jezelf en voor jouw personeel passend en goed beschermende werkbroeken aanschaffen.

Basisstof

Een werkbroek heeft doorgaans veel te verduren. Daarom is het van belang dat de basisstof van een werkbroek van degelijk materiaal is gemaakt. Het materiaal moet niet te zwaar zijn, anders draagt de broek onprettig. Daarnaast wil je je in de werkbroek goed kunnen bewegen: flexibiliteit is dus een must. Wat een goede basisstof voor een werkbroek is, ligt ook deels aan het werk dat wordt gedaan. Zo kan een katoenen stof voor een bouwvakker goed zijn, dit is vooral prettig wanneer de drager ook veel zweet. Iemand die werkt met vloeistoffen kan daarin tegen een andere basisstof nodig hebben. Iemand die werkt veel werkt met vuur kiest in dat geval juist voor een brandvertragende stof.

Pasvorm

Iets wat nog wel is misgaat, is dat de werkbroeken niet goed passen. Een te strakke broek is onprettig met werken en kan je tegenhouden met bijvoorbeeld bukken. Niemand wil meemaken dat zijn of haar broek scheurt omdat hij te klein is. Ook een te grote werkbroek werkt onprettig. Een te ruime broek zit vaak niet lekker omdat deze snel afzakt. De juiste pasvorm van de werkbroeken zijn dan ook echt van belang.

Passend bij jouw werk

In de loop van de jaren zijn er veel verschillende werkbroeken op de markt gebracht. Belangrijk is om er op te letten dat je een broek koopt die dus goed past bij de werkzaamheden van jouw beroep. Zoals we al eerder kort omschreven is de basisstof hier een belangrijke pijler van. Ook de specificaties zijn belangrijk. Heb jij bijvoorbeeld een werkbroek met extra bescherming bij de knieën nodig? Of is het voor jouw beroep juist prettig om meerdere vakken in de broek te hebben, die je kunt afsluiten met een rits? Is dit laatste bijvoorbeeld het geval, dan zou je eens kunnen kijken naar de werkbroek Snickers 6241. Door van te voren goed na te denken over de verschillende specificaties kun je de kans op een miskoop zo klein mogelijk houden.

Populaire posts

To Top