Business

3 machines om beton mooi te egaliseren

3 machines om beton mooi te egaliseren

Wanneer je in de bouw werkt is er een grote kans dat je regelmatig met beton te maken krijgt. Dit is ook niet gek, want het is erg stevig materiaal dat op veel verschillende gebieden kan worden ingezet. Daarbij moet je wel bedenken dat het belangrijk is om het beton op de juiste manier te behandelen. Anders kunnen er scheuren en barsten ontstaan, waardoor het ineens een stuk minder stevig en dus minder veilig is. Het is dus belangrijk om de juiste machines te gebruiken, zodat het beton goed geëgaliseerd wordt. Daarnaast moet het ook worden genivelleerd om een netjes afgewerkt resultaat te krijgen. We stellen hier drie mogelijke machines met hun voor- en nadelen aan je voor.

Oppervlaktetriller

Deze machine is erg handig voor grote oppervlaktes. Je bevestigt de oppervlaktetriller aan de betonconstructie en zet de machine aan. Er ontstaan dan trillingen die vanaf de oppervlakte in het beton dringen. Hierdoor kunnen dunnere betonlagen zoals een weg of betonvloer goed worden verdicht en genivelleerd, maar voor dikkere oppervlaktes is een oppervlaktetriller niet geschikt. In dit geval kun je beter gebruik maken van de trilnaalden.

Trilnaalden

Hoewel de trilnaalden bij een groot oppervlak veel werk opleveren, zorgen ze ook voor een betere trilling in diepere oppervlaktes. De trilnaalden worden namelijk meteen na het storten in het nog natte beton gestoken. Wanneer je ze aanzet zullen luchtbellen verdwijnen en ontstaat er een stevige massa. Wat in vergelijking met de oppervlaktetriller wel een nadeel is, is dat het beton niet wordt genivelleerd. Hiervoor moet je dus na het trillen nog een afreibalk gebruiken. Bekijk het assortiment trilnaalden van Lievers Holland eens, om de geschikte trilnaalden voor jouw klus te vinden. Want de trilnaalden zijn er weer in verschillende uitvoeringen, die allemaal hun eigen voor- en nadelen hebben.

Triltafel

Tot slot hebben we de triltafel. Deze wordt vooral voor kleinere oppervlaktes gebruikt, waarbij de trilnaalden en oppervlaktetrillers onhandig zijn. Je vindt de triltafel voornamelijk in fabrieken, omdat het erg geschikt is, wanneer je een massaproductie van een bepaald onderdeel hebt. Hierdoor kun je de optimale stand vinden om je betonproduct perfect te verdichten. Het is dan ook een populaire machine in de Prefab-industrie.

Populaire posts

To Top