Besparen

Zo kom je duurzaam de winter door

Zo kom je duurzaam de winter door

Het is geen nieuws dat de prijzen voor gas en elektra zich momenteel op een historisch hoogtepunt bevinden. Nu de winter voor de deur staat, is het dan ook een extra goed idee om te bedenken hoe je zo duurzaam mogelijk deze winter je huis op kunt warmen. Om je daar een handje mee te helpen delen we in dit artikel alle tips zodat ook jij zo veel mogelijk kunt besparen op je rekeningen en beter voor het milieu zorgt.

1. Zet het raam open

Hoe gek het ook klinkt, je raam openzetten is erg verstandig. Juist in de winter. Het is namelijk zo dat als je niet goed ventileert, je sneller vocht vasthoudt. Dit betekent dat je sneller last van schimmel- en vochtplekken kunt krijgen. Je houdt dan wel alle warmte binnen, maar echt zinvol is het niet. Ook voor de gezondheid niet! Tot slot is het zo dat droge lucht sneller opwarmt, dus zet die ramen maar open.

2. Infrarood verwarming

Wist je dat infrarood verwarming een stuk duurzamer is? Dit zijn infrarood panelen die je in je huis kunt laten installeren, welke stralingswarmte afgeven. Je kunt namelijk tot wel 35% besparen ten opzichte van je cv-ketel verwarming. In deze tijden kan dat met de huidige gasprijs behoorlijk oplopen.Ook is infrarood verwarming te verwerken op een stijlvolle manier, zoals strakke panelen op het plafond of in de spiegel.

3. Investeer in energiebesparende maatregelen

Je kunt een aantal dingen doen om je woning te verduurzamen en energiezuiniger te maken. Op termijn verdien je er namelijk geld mee terug. Denk aan spouwmuurisolatie, een HR+ketel of een warmtepomp. Je zou zelfs zonnepanelen met bijvoorbeeld de buren kunnen delen. Je kunt elkaar namelijk energie geven met speciale powerpeers.

4. Slimme thermostaat instellen

Een van de meest voor de hand liggende dingen die je kunt doen is een slimme thermostaat instellen. Hiermee zie je in een oogopslag wat het verbruik is. Je stelt de verwarming zo in dat je niet hoeft na te denken om deze uit te zetten, want dat gaat automatisch. Let er ook op dat je niet iedere kamer verwarmd als je er niet bent. Dat is hartstikke zonde!

Populaire posts

To Top